IJzeren oogst

IJzeren oogst - Korneel de Rynck | Tiliboo-afrobeat.com

...n oogst is een origineel samenspel van geschiedenis en reisverhaal, met aandacht voor het Europese perspectief ... Ewout Klei - politiek historicus ... . Een tocht langs de stille getuigen die zijn overgebleven na het oorverdovende geraas. Meer boeken van Korneel de Rynck. Toon meer Toon minder. Recensie(s) IJzeren oogst is een origineel samenspel van geschiedenis en reisverhaal, met aandacht voor het Europese perspectief. Een tocht langs de stille getuigen die zijn overgebleven na het oorverdovende geraas. De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo. 'IJzeren oogst, een reis door Europa en de ... IJzeren oogst - Korneel De Rynck - Startpagina | Facebook ... . De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo. 'IJzeren oogst, een reis door Europa en de Grote Oorlog' door Korneel De Rynck - Onze prijs: €25,99 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGrati...

INFORMATIE

AUTEUR
Korneel de Rynck
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
IJzeren oogst.pdf

OMSCHRIJVING

Een eeuw na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog reist Korneel De Rynck door Europa, langs de belangrijkste plaatsen van de oorlog. De Rynck vindt overal sporen terug, bezoekt monumenten en begraafplaatsen, en laat gepassioneerde kenners aan het woord. Tegelijkertijd vertelt hij het historische relaas aan de hand van talloze bronnen. Het verhaal begint bij de straathoek in Sarajevo waar de Oostenrijkse kroonprins Franz Ferdinand werd vermoord. De laatste halte is het bos van de wapenstilstand, bij Compiègne. Onderweg rijdt De Rynck onder meer de Duitsers achterna tijdens de Tannenbergslag, beklimt hij de bergen bij Caporetto en spreekt hij in de buurt van Verdun met de burgemeester van een vernield dorp.IJzeren oogst is een origineel samenspel van geschiedenis en reisverhaal, met aandacht voor het Europese perspectief. Een tocht langs de stille getuigen die zijn overgebleven na het oorverdovende geraas.De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo. Daarvoor kreeg hij de Groene Waterman-publieksprijs en werd hij genomineerd voor de VPRO Bob Den Uyl Prijs voor het beste reisboek. Zijn familie is afkomstig uit de Westhoek, zijn overgrootvader Maurice De Rynck was soldaat aan de IJzer. Meer info over de auteur: korneelderynck.com.

Wil je het boek lezen?IJzeren oogst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Korneel de Rynck. Lezen IJzeren oogst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN