Obesitas & Diabetes

Obesitas & Diabetes - A.H. Barnett | Tiliboo-afrobeat.com

...met overgewicht hebben een grotere kans om diabetes type 2 te krijgen ... Behandeling van overgewicht, obesitas en diabetes type 2 ... . Maar hoe het een tot het ander leidt is onduidelijk. In dit onderzoek keken de onderzoekers naar het verband tussen vet en de werking van de energiefabriekjes in de cel. Verband tussen diabetes & overgewicht. Obesitas houdt in dat je dusdanig zwaar bent dat je gezondheid eronder lijdt (BMI > 30). Obesitas wordt daarom ook wel ernstig overgewicht of zwaarlijvigheid genoemd. Obesitas is een belangrijke oorzaak van diabetes type 2 omdat overg ... Obesitas (ernstig overgewicht): Complicaties ... ... . Obesitas is een belangrijke oorzaak van diabetes type 2 omdat overgewicht de productie en werking van het hormoon insuline ontregelt. Niet iedereen met obesitas ontwikkelt diabetes. Wel lijkt er een duidelijk verband tussen overgewicht en suikerziekte te bestaan. Obesitas en insuline. De relatie tussen overgewicht en diabetes type 2 ligt in het feit dat te dikke mensen minder gevoelig zijn voor de insuline die in het lichaam wordt aan...

INFORMATIE

AUTEUR
A.H. Barnett
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Obesitas & Diabetes.pdf

OMSCHRIJVING

Obesitas is vandaag de dag de meest voorkomende chronische ziekte met een significante prevalentiegroei in bevolkingsgroepen over de hele wereld en in alle leeftijdsgroepen. Het gevolg is een dramatische stijging in obesitas- gerelateerde metabole en cardiovasculaire complicaties. Het is daarmee een belangrijk aandachtspunt voor de volksgezondheid geworden. Type 2 diabetes in verband met obesitas, diabesity, is de meest voorkomende vorm van diabetes. Ook is er een verband met een aantal andere cardiovasculaire risicofactoren die samen het metabole syndroom vormen. Effectieve behandeling van diabesity is essentieel om de morbiditeit en premature mortaliteit door cardiovasculaire aandoeningen te verlagen.In dit boek schrijven toonaangevende internationale deskundigen over de diverse aspecten van obesitasgerelateerde diabetes. Het is een praktisch naslagwerk voor alle professionals met belangstelling voor dit aandachtsgebied. De eerste hoofdstukken beslaan onderwerpen als de veranderende epidemiologie van type 2 diabetes en een analyse van de hoofdoorzaken van het metabole syndroom. Nieuwe problemen zoals kinderdiabesity en de invloed van obesitas op het polycysteus ovarium syndroom zijn niet alleen interessant voor kinderartsen en endocrinologen, maar ook voor huisartsen en andere professionals in de gezondheidszorg. De moderne aanpak van de klinische beoordeling van obesitas en de behandeling in zowel eerste- als tweedelijnszorg wordt uitgebreid beschreven. Het boek biedt vele suggesties voor de praktijk.

Wil je het boek lezen?Obesitas & Diabetes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.H. Barnett. Lezen Obesitas & Diabetes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN