Het leugenboek

Het leugenboek - Ugo Janssens | Tiliboo-afrobeat.com

...genboek (Paperback). Fake news! Donald Trump is kampioen 'beschuldigen van de media' ... Het leugenboek Download PDF ePUB | BANK72 PDF ... . Tegelijkertijd lanceert hij zelf het begrip alternative... Dit Leugenboek is het zestiende werk van Ugo Janssens. De titel geeft de indruk dat onze geschiedschrijving vol leugens zit, maar dat valt nogal mee. De auteur probeert die leugens aan te tonen met acht voorbeelden, die onderling niets met elkaar te maken hebben en die ook niet in chronologische volgorde verschijnen: het eerste is het recentste (1931-1945), het laatste is op één na het oudste. Het leugenboek. Misvattingen en bedrog in de geschiedenis. Hij begint met de Duits ... Het leugenboek van Ugo Janssens | Boek en recensies ... ... . Het leugenboek. Misvattingen en bedrog in de geschiedenis. Hij begint met de Duitse voorlopers van de ruimtevaart. Na de 1° W.O. werd Duitsland zwaar afgestraft en militair gekortwiekt. Ze ontsnapten daaraan door in Rapallo(1922) een geheim pact te sluiten met de Sovjets. Janssens vernoemt Rapallo niet, maar wel het pact...

INFORMATIE

AUTEUR
Ugo Janssens
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Het leugenboek.pdf

OMSCHRIJVING

Fake news! Donald Trump is kampioen 'beschuldigen van de media'. Tegelijkertijd lanceert hij zelf het begrip alternative facts. Alsof een en dezelfde gebeurtenis zich afspeelt in parallelle werelden en er twee of meer versies van de feiten zijn. De media spreken er schande van.Historici weten beter. Dit fenomeen is niet nieuw. Kroniekschrijvers en historiografen van allerlei pluimage bezondigden zich meer dan eens aan het verdraaien van de werkelijkheid:I. Nestors van de ruimtevaart (1931-1945) II. De Amazonen (ca. 455 v.Chr.) III. Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) IV. De Guldensporenslag (1302) V. De onbeminde van God (ca. 930) VI. 'Sink the Bismarck' (1941) VII. Santo Tomás de Castilla (1840-1854)VIII. De Gallische Oorlog (58-51 v.Chr.)Ugo Janssens belicht deze en andere cases over gebeurtenissen in het verleden waarvan de waarheid maar moeilijk aan het licht komt: omdat ze gewoon worden gekopieerd, omdat men aannames doet die staalhard de leugen verkiezen boven de waarheid, omdat= Het leugenboek leert vooral dat historische kritiek, de feiten latenspreken, en argumenten voor en tegen afwegen, de enige heilzame weg is. Intellectuele eerlijkheid dus als wegwijzer voor elk historisch onderzoek.

Wil je het boek lezen?Het leugenboek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ugo Janssens. Lezen Het leugenboek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN