Het leven van sint-maarten

Het leven van sint-maarten - Severus Sulpicius | Tiliboo-afrobeat.com

...ten (Latijn: Martinus) van Tours (Szombathely (Savaria), ca ... Het leven van Sint-Maarten @ Sint-Maarten Kortrijk ... . 316 - Candes, 8 november 397), veelal Sint-Maarten genoemd, was bisschop van de stad Tours en een belangrijke grondlegger van het katholieke christendom in Gallië.Hij was bovendien een van de populairste heiligen in de middeleeuwen.Zijn feestdag valt op 11 november Het leven van Sint-Maarten Links staan de schilderijen van Filiep Serrus (°27jun1957), een professioneel restaurateur van kunstwerken met atelier in Sint-Denijs. Het beroep brengt hem bestendig inzicht bij in kleur- en ... Sint Maarten: een middeleeuws idool - Geschiedenis Beleven ... . Het beroep brengt hem bestendig inzicht bij in kleur- en vakkennis. Het leven van sint-maarten (Hardcover). * Bij het zestiende eeuwfeest van Martinus*Een middeleeuwse, authentieke bron van het christendom*Een nieuwe,... Deel je leven is de belofte van Zorggroep Sint Maarten. We kiezen er bewust voor ons leven te delen met anderen...

INFORMATIE

AUTEUR
Severus Sulpicius
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Het leven van sint-maarten.pdf

OMSCHRIJVING

* Bij het zestiende eeuwfeest van Martinus*Een middeleeuwse, authentieke bron van het christendom*Een nieuwe, moderne vertalingIn Vlaanderen en Nederland staat Martinus van Tours bekend als een eerder folkloristische heilige, van wie men weinig meer weet dan dat hij als Romeins soldaat bij de stadspoort van Amiens zijn mantel deelde met een arme. Maar toen Martinus in 397 stierf, had een tijdgenoot en bewonderaar van deze monnik-bisschop reeds een levensbeschrijving gepubliceerd, die nadien nog werd aangevuld met een drietal brieven over onder meer zijn dood en begrafenis. De Vita Sancti Martini van Sulpicius Severus is een uitzonderlijk document dat een boeiend beeld geeft van de asceet, apostel en wonderdoener Martinus die leefde op een breuklijn der tijden. Vol reminiscenties aan antieke en bijbelse teksten houdt advocaat Sulpicius een pleidooi voor een evangelisch bewogen man, die de Kerk en de wereld van de 4de eeuw voor uitdagingen plaatste. Martinus’ levensverhaal is kerkhistorisch een basisdocument over de christianisatie van West-Europa en werd literair gezien het model voor alle latere middeleeuwse heiligenlevens. Cultuurhistorisch was Sulpicius’ werk bepalend voor de rijke iconografie van Martinus.Naar aanleiding van het zestiende eeuwfeest van Martinus bezorgt Patrick Lateur een nieuwe vertaling van de Vita Sancti Martini en wijst daarmee een ruim publiek de weg naar een authentieke bron van het christendom. In een epiloog gaat Jean-Paul Vermassen op zoek naar de actualiteit van Martinus. Zijn Brief aan Martinus stelt pertinente vragen over geloof, Kerk en moderniteit op het einde van het tweede millennium.

Wil je het boek lezen?Het leven van sint-maarten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Severus Sulpicius. Lezen Het leven van sint-maarten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN