Epsilon uitgaven 15 - Speciale functies in de mathematische fysica

Epsilon uitgaven 15 - Speciale functies in de mathematische fysica - N.M. Temme | Tiliboo-afrobeat.com

...matische fysica. Auteur : N.M. Temme: .. ... EPSILON UITGAVEN PDF - holycrackers.info ... . Tweede jaar universiteit of hogeschool met basiskennis in analyse en complexe functies. Uitgave : 1e druk, 1990. ISBN : 978-90 ... Veel problemen in de natuurkunde en de technische wetenschappen kunnen worden opgelost in termen van de speciale functies en enige basiskennis van speciale functies ... Epsilon uitgaven 15 - Speciale functies in de mathematische fysica (Paperback). Veel problemen in de natuurkunde en de ... Epsilon uitgaven Speciale functies in de mathematische ... ... . Veel problemen in de natuurkunde en de technische wetenschappen kunnen... "Speciale Functies in de Mathematische Fysica" N.M. Temme Epsilon Uitgaven No. 15, Utrecht, 1990. [ 1] Pagina 3, Formule (1.4): geldt voor n≥ 1. [ 2] Pagina 4, regel 8: dat de getallen Tn geheel zijn volgt eenvoudig uit het feit dat y(z) = tanzeen oplossing is van de differentiaalvergelijking y′ = 1 + y2. Herhaald Koop het boek "Epsilo...

INFORMATIE

AUTEUR
N.M. Temme
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Epsilon uitgaven 15 - Speciale functies in de mathematische fysica.pdf

OMSCHRIJVING

Veel problemen in de natuurkunde en de technische wetenschappen kunnen worden opgelost in termen van de speciale functies en enige basiskennis van speciale functies is onmisbaar voor technisch-fysische studenten en onderzoekers. Denk bijvoorbeeld aan problemen in de quantummechanica waarbij Hermitepolynomen optreden, een trillend vlies waarvan de oplossing beschreven kan worden door Besselfuncties of een potentiaalprobleem met randcondities op een bol, waarbij Legendrefuncties gebruikt kunnen worden.Dit boek behandelt, soms op speelse wijze, een groot assortiment van functies die voor de praktijk belangrijk zijn. Naast de analytische aspecten komen ook numerieke methoden ter sprake voor de berekening van bepaalde functies.Dr. N.M. Temme is in 1940 in Grootebroek geboren. Na zijn studie wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam trad hij in dienst van het Mathematisch Centrum (MC) te Amsterdam op de afdeling toegepaste wiskunde. In 1978 promoveerde hij op een proefschrift getiteld Some aspects of Applied Analysis: Asymptotics, Special Functions and their numerical computation. Thans is hij werkzaam op het Centrum voor Wiskunde en Informatica (de nieuwe naam van het MC), waar hij onderzoek verricht op het gebied van asymptotiek van integralen, met toepassingen op problemen uit de natuurkunde en de speciale functies.

Wil je het boek lezen?Epsilon uitgaven 15 - Speciale functies in de mathematische fysica in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N.M. Temme. Lezen Epsilon uitgaven 15 - Speciale functies in de mathematische fysica Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN