Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard

Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard - Lindijer | Tiliboo-afrobeat.com

...euwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard 1e druk is een boek van Lindijer uitgegeven bij Verloren B ... Middeleeuwse studies en bronnen | De Slegte ... .V., Uitgeverij. ISBN 9789065506108 De nalatenschap van Hildegard van Bingen (1098-1179) - muziek, visioenen, geschriften met prachtige miniaturen en correspondentie - is vaak beschreven en onderzocht. Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard 1e druk is een boek van Lindijer uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065506108 De nalatenschap van Hildegard van Bingen (1098-1179) - muziek, visioenen, gesc ... Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard ... .V., Uitgeverij. ISBN 9789065506108 De nalatenschap van Hildegard van Bingen (1098-1179) - muziek, visioenen, geschriften met prachtige miniaturen en correspondentie - is vaak beschreven en onderzocht. De nalatenschap van Hildegard van Bingen (1098-1179) - muziek, visioenen, geschriften met prachtige miniaturen en correspondentie - is vaak beschreven en onderzocht. Toch blijft Hildegard een raadselachtige en moeil...

INFORMATIE

AUTEUR
Lindijer
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard.pdf

OMSCHRIJVING

Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard 1e druk is een boek van Lindijer uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789065506108 De nalatenschap van Hildegard van Bingen (1098-1179) - muziek, visioenen, geschriften met prachtige miniaturen en correspondentie - is vaak beschreven en onderzocht. Toch blijft Hildegard een raadselachtige en moeilijk te doorgronden persoonlijkheid. Veel van wat wij over haar leven weten, gaat terug op de Vita Sanctae Hildegardis, een document dat vlak na haar dood tot stand is gekomen. Deze eerste 'biografie', waarin zowel Hildegard zelf als drie verschillende hagiografen aan het woord zijn, vormt een boeiend verslag van het bewogen leven van de abdis, profetes en mystica uit het Rijnland. In de inleiding beschrijft Lindijer leven en werk van Hildegard, haar plaats in de geschiedenis van het denken en de mystiek, de gecompliceerde ontstaansgeschiedenis van de Vita en de mislukte heiligverklaring. Tot slot schetst zij aan de hand van passages uit de Vita Hildegards persoonlijke en spirituele weg.

Wil je het boek lezen?Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Lindijer. Lezen Middeleeuwse studies en bronnen LXVIII - De Vita van Hildegard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN