Fiscale fraude

Fiscale fraude - A.A. Feenstra | Tiliboo-afrobeat.com

...e fraude fraude door het, binnen de vele normen van belasting, opzettelijk opgeven van onjuiste gegevens aan de Belastingdienst of het opzettelijk doen van een onjuiste aangifte Gebruikt voor: belastingfraude Meer specifiek: zwartwerken Minder specifiek: verticale fraude Zie ook: belastingen Belastingdienst Nederland Douane Nederland: Fraude, misdaad en misstanden melden ... Sociale en fiscale fraude: een beetje perspectief ... ... . Informatie over belastingfraude of financiële fraude? Meld u bij FIOD. Belastingfraude of belastingontduiking is fraude met betrekking tot belastingen.Door een onjuist beeld van de werkelijkheid aan de autoriteiten voor te schotelen, wordt ten onrechte minder of geen belasting geheven, of wordt een voordeel ten onrechte toegekend. fiscale fraude. Fiscale fraude melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Bij grootschalig fiscale frau ... Meld belastingfraude en financiële fraude ... . Belastingfraude of belastingontduiking is fraude met betrekking tot belastingen.Door een onjuist beeld van de werkelijkheid aan de autoriteiten voor te schotelen, wordt ten onrechte minder of geen belasting geheven, of wordt een voordeel ten onrechte toegekend. fiscale fraude. Fiscale fraude melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Bij grootschalig fiscale fraude kunnen o.a. ondernemers, ...

INFORMATIE

AUTEUR
A.A. Feenstra
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Fiscale fraude.pdf

OMSCHRIJVING

Dit hoofdstuk Fiscale fraude geeft een overzicht van het materiële fiscale strafrecht, waarbij ook aandacht wordt besteed aan enkele fiscale en strafrechtelijke basisthema’s. Voor een goed begrip van het fiscale strafrecht is het immers noodzakelijk enige achtergrond te schetsen van het fiscale (proces)recht en het commune strafrecht. Daarnaast komt de fiscale fraudebestrijding in Nederland aan de orde en de rol die het Openbaar Ministerie, de FIOD en de Belastingdienst daarin spelen.Steeds vaker valt de vervolging van een fiscaal fraudedelict samen met de vervolging van andere financieel-economische delicten, waarbij ook thema’s als inlichtingenverplichtingen, nemo tenetur en sfeerovergang een belangrijke rol kunnen spelen. Deze thema’s zijn in de loop der jaren stevig verankerd in procedures over het fiscale strafrecht. Ook de wetstechnische en jurisprudentiële ontwikkelingen zijn uiteraard verwerkt in dit handboek.Over de auteursAnneke Nuyens is sinds 2001 fiscaal advocaat en verbonden aan De Bont advocaten in Amsterdam. Daarnaast is zij medewerker bij het Fiscaal Instituut Tilburg van Tilburg University.Anke Feenstra is sinds 2003 als fiscaal advocaat verbonden aan Hertoghs advocaten-belastingkundigen in Breda en Rotterdam. Zij is tevens vaste auteur van de rubriek fiscaal strafrecht in Delikt en Delinkwent.Over de titelDeze titel is ook verschenen als hoofdstuk 103 uit het Handboek Strafzaken, een naslagwerk voor de strafrechtelijke praktijk. Oorspronkelijk was dit een losbladige uitgave die nu online te raadplegen is op deNavigator en onderdeel vormt van de Collectie Strafrecht.

Wil je het boek lezen?Fiscale fraude in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.A. Feenstra. Lezen Fiscale fraude Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN