De parel van het Soefisme

De parel van het Soefisme - S.M. Azmayesh | Tiliboo-afrobeat.com

...mt een weergave van lessen en voordrachten zoals die aan het begin van de 21ste eeuw openbaar en aan kleine groepen leerlingen werden gegeven ... De parel van het soefisme - Elcker Ik ... . Soefisme is het pad van de eenheid, van liefde en tolerantie en met name de weg van het hart. Dit boek beschrijft de functie en plaats van het hart in het leven van een soefi. Het soefisme of tasawwuf (Arabisch: تصوّف - taṣawwoef, Perzisch: صوفی‌گری, soefigari, Russisch: Суфизм, Soefizm, Turks: tasavvuf, Urdu: تصوف) is de mystieke stroming binnen de islam.Deze mystiek ontwikkelde zich uit de islam zelf op grond van Koranteksten, maar vertoont ook invloeden uit de hellenistische wereld en chris ... De parel van het Soefisme: over Jezus, Roemi en Hafez ... ... .Deze mystiek ontwikkelde zich uit de islam zelf op grond van Koranteksten, maar vertoont ook invloeden uit de hellenistische wereld en christelijke Oosterse kerk. Over Jezus, Roemi en HafezDit boek geeft een diepgaand inzicht in de centrale thema's van het soefisme. Tegelijkertijd laat het spectaculaire nieuwe inzichten zien. Het vormt een weergave...

INFORMATIE

AUTEUR
S.M. Azmayesh
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De parel van het Soefisme.pdf

OMSCHRIJVING

Over Jezus, Roemi en HafezDit boek geeft een diepgaand inzicht in de centrale thema's van het soefisme. Tegelijkertijd laat het spectaculaire nieuwe inzichten zien. Het vormt een weergave van lessen en voordrachten zoals die aan het begin van de 21ste eeuw openbaar en aan kleine groepen leerlingen werden gegeven.Soefisme is het pad van de eenheid, van liefde en tolerantie en met name de weg van het hart. Dit boek beschrijft de functie en plaats van het hart in het leven van een soefi. Het hart wordt door de soefi's beschouwd als de plaats van de ziel. Een soefi maakt letterlijk contact met zijn hart door middel van de ritmes.Soefisme is een spiritueel pad dat een aanvang nam bij het begin van de geschiedenis van de mensheid. Het is een levende stroom, overgedragen van meester op meester en verbonden met grote profeten als Mozes, Jezus en Mohammed. Het boek schetst een fascinerend perspectief voor deze doorgaande mystieke lijn waarin de lessen van Jezus een centrale rol blijken te vervullen.De teksten in dit boek stralen wijsheid en mededogen uit en gaan vergezeld van vele soefiverhalen. Het hoofdstuk met aforismen laat de onpeilbare diepten van de mystiek zien. Een levendige beschrijving van de geschiedenis van het soefisme in Iran vindt men in het laatste hoofdstuk. Een facinerend boek dat opnieuw en opnieuw gelezen kan worden.Dr. Azmayesh is soefimeester en wetenschapper. In Europa en de Verenigde Staten onderwijst hij het 'pad van de substantiele ontwikkeling' aan zijn studenten. Dr. Azmayesh organiseerde een aantal internationale symposia, hij geeft lezingen, workshops en interviews. Zijn regelmatige radio- en televisieprogramma's gericht op Iran hebben een groot publiek. In Nederland verscheen eerder het boek 'Lessen van een soefimeester'.Het is de missie van Dr. Azmayesh om de wijsheid van het soefisme bekendheid in de wereld te geven.

Wil je het boek lezen?De parel van het Soefisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur S.M. Azmayesh. Lezen De parel van het Soefisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN