Boedda

Boedda - Onbekend | Tiliboo-afrobeat.com

...dhartha Gautama Boeddha (Sanskriet, Pali: Gotama Boeddha) was een spiritueel leider op wiens leer het boeddhisme is gebaseerd ... Dit is je persoonlijke Boeddha, op basis van je ... ... . Volgens de boeddhistische traditie leefde hij van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal.Door moderne geleerden wordt ca. 480-400 gesuggereerd. Volgens religieuze overleveringen bereikte Gautama Boeddha complete en volledige verlichting, het boeddhaschap. Strikt genomen is een Boeddha iemand die op eigen kracht compleet en volledig ontwaakt is, en zijn of haar kennis deelt met anderen zodat die ook kunnen ontwaken. Breder genomen is elke volledig ontwaakte persoon een Boeddha. Met de naam Boeddha wordt vaak de stichter van het boeddhism ... Home - Zuivere Edelstenen Kopen? - Blije Boeddha ... . Breder genomen is elke volledig ontwaakte persoon een Boeddha. Met de naam Boeddha wordt vaak de stichter van het boeddhisme aangeduid: Siddhartha Gautama Boeddha.Het woord Boeddha in de taal Pali omvat de begrippen 'de ontwaakte ... Boeddha hoofd beeld 45cm hoog een mooi boeddha ho...

INFORMATIE

AUTEUR
Onbekend
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Boedda.pdf

OMSCHRIJVING

Leven en werken van de wegbereider in India. Door bloedige oorlogsonlusten wordt de jonge vorst Siddharta van zijn troon gestoten en komt hij als een onbekende in de onderste kaste van de “paria’s”, de bedelaars terecht. In dienst van verschillende ‘heren’ werkte hij zich echter van kaste naar kaste omhoog. Daarbij krijgt hij meer begrip voor de mensen en erkent dat de dieren ook medeschepsels zijn waarvan er geen één “verachtelijk” is. Voortdurend dringt zich de vraag naar de zin van het leven, die tegelijkertijd de vraag naar God inhoudt, bij hem boven. Daarbij erkent hij, dat de zogenaamde ‘goden’ dienaren van de Hoogste zijn en dat de Hoogste nog boven Brahma staat. Hij noemt hem “de Eeuwige”, wiens wetten overal in de schepping werken en waaraan het schepsel mens gebonden is. Door een visioen wordt hij gewezen op zijn roeping, zijn volk door zijn weten te helpen. Siddharta-Boeddha leert veel mensen zich te bevrijden van de berusting in het dragen van het lot. Boeddha’s leer verbreidt zich in toenemende mate en hij creëert op de “berg van de Eeuwige” een uitgangspunt van waaruit hij overal in het land kloosters laat ontstaan. Hij verkondigt zijn weten ook aan de vrouwen, die hij de gelijkstelt met de mannen. In zijn beide zonen vindt Siddharta-Boeddha trouwe helpers en een kleinkind ontwikkelt zich als opvolger die als Gautama-Boeddha verdere erkenning krijgt. 300 blz.

Wil je het boek lezen?Boedda in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onbekend. Lezen Boedda Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN