Artesliteratuur in de Nederlanden 8 - Kennis in beeld

Artesliteratuur in de Nederlanden 8 - Kennis in beeld - none | Tiliboo-afrobeat.com

...iteratuur in de Nederlanden 8 - Kennis in beeld 1e druk is een boek uitgegeven bij Verloren B ... Kennis in beeld - - 9789087044176 | Bruna.nl ... .V., Uitgeverij. ISBN 9789087044176 Hoe zagen middeleeuwers zichzelf en de wereld waarin zij leefden? Welke kennis en inzichten bezaten zij en hoe gaven zij deze door? In Kennis in beeld worden artes-onderwerpen bestudeerd en gepresenteerd vanuit hun beeld- en teksttraditie. Iedere bijdrage gaat uit van één kernafbeelding en één Middelnederlands citaat, ondersteund door toepasselijk visueel materiaal. De afbeeldingen versterken de betekenis van de tekst en verscherpen onze kijk op het verled ... Kennis in beeld - (ISBN: 9789087044176) | De Slegte ... . De afbeeldingen versterken de betekenis van de tekst en verscherpen onze kijk op het verleden. De zodiakman in beeld In 1983, toen het onderzoek naar artesliteratuur in Nederland nog in de kin-derschoenen stond, verscheen een uitgave van Eyn corte decleringhe deser spere, gemaakt door een werkgroep van Utrechtse neerlandici...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Artesliteratuur in de Nederlanden 8 - Kennis in beeld.pdf

OMSCHRIJVING

Artesliteratuur in de Nederlanden 8 - Kennis in beeld 1e druk is een boek uitgegeven bij Verloren B.V., Uitgeverij. ISBN 9789087044176 Hoe zagen middeleeuwers zichzelf en de wereld waarin zij leefden? Welke kennis en inzichten bezaten zij en hoe gaven zij deze door? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de zogenaamde artesliteratuur: instructieve teksten op het gebied van techniek en wetenschap. In Kennis in beeld worden artes-onderwerpen bestudeerd en gepresenteerd vanuit hun beeld- en teksttraditie. Iedere bijdrage gaat uit van één kernafbeelding en één Middelnederlands citaat, ondersteund door toepasselijk visueel materiaal. De afbeeldingen versterken de betekenis van de tekst en verscherpen onze kijk op het verleden. Andersom geeft de samenhang met de instructieve teksten de afbeeldingen diepgang. De vlot geschreven bijdragen behandelen onderwerpen als seks, schoonheidsadviezen en slangen, hersenen, hekserij en hygiëne, voeding, votiefgeschenken, vrouwengeneeskunde, astrologie, kosmische muziek, de kunst van het sterven en nog veel meer. Gezamenlijk bieden zij een kleurrijk spectrum van intellectuele opvattingen en alledaags handelen in de Middeleeuwen.

Wil je het boek lezen?Artesliteratuur in de Nederlanden 8 - Kennis in beeld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Artesliteratuur in de Nederlanden 8 - Kennis in beeld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN