Wilhelmina Bladergroen

Wilhelmina Bladergroen - Mineke van Essen | Tiliboo-afrobeat.com

...na Johanna Bladergroen (Amsterdam, 12 juli 1908 - Glimmen, 25 december 1983) was een Nederlands hoogleraar in de orthopedagogiek ... WILHELMINA BLADERGROEN (1832-1833) » Genealogie Mostert ... ... .. Wilhelmina Bladergroen, dochter van de kantoorboekhandelaar Willem Frederik Bladergroen en Hendrika Maria Bruchner, studeerde na haar gymnasiumopleiding aan het Amsterdamse Barlaeus Gymnasium, MO-lichamelijke opvoeding. BLADERGROEN, Wilhelmina Johanna (1908-1983) Bladergroen, Wilhelmina Johanna, orthopedagoge (Amsterdam 12-7-1908 - Glimmen (Gr.) 25-12-1983). Dochter van Willem Frederik Bladergroen, kantoorboekhandelaar, en Hendrika Maria Bruchner. Zij had 1 pleegzoon. ... Home - SG WJ Bladergroen ... .) 25-12-1983). Dochter van Willem Frederik Bladergroen, kantoorboekhandelaar, en Hendrika Maria Bruchner. Zij had 1 pleegzoon. 'Ik geloof niet dat ik mijn kindertijd erg prettig heb gevonden' (Wagenaar), zei Wilhelmina ... Wilhelmina Bladergroen (1908-1983) Eerste Groningse hoogleraar orthopedagogiek Bladergroen begon haar loopbaan als gymnastieklerares, studeerde i...

INFORMATIE

AUTEUR
Mineke van Essen
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Wilhelmina Bladergroen.pdf

OMSCHRIJVING

Wilhelmina Bladergroen was een begrip in de wereld van de opvoeding en daarbuiten. In haar loopbaan en persoonlijk leven waren succes en tragedie onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een boek over een gedreven vrouw met een leven vol ups en downs.Wilhelmina J. Bladergroen (1908-1983) begon haar loopbaan als gymlerares. Ze bleef gefascineerd door beweging: leer- en gedragsproblemen hingen volgens haar vooral samen met stoornissen in de motorische en ruimtelijke ontwikkeling. Hartstochtelijk verdedigde ze het recht van alle kinderen om te spelen, dé voorwaarde om te kunnen leren. Al bracht Bladergroen het tot hoogleraar orthopedagogiek in Groningen, ze bleef altijd primair een praktijkvrouw met een missie. In publicaties en charismatische toespraken voor het grote publiek stelde ze zich op als nationaal boegbeeld van 'de eeuw van het kind'. Ze was een duizendpoot, maar liet ook regelmatig steken vallen.In deze biografie beschrijft Mineke van Essen de successen, wetenschappelijke controverses, faillissementen en persoonlijke dramatiek van een strijdbare vrouw.Mineke van Essen (1942) is historisch pedagoge en emeritus hoogleraar genderstudies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eerder schreef zij Opvoeden met een dubbel doel (1990) en Kwekeling tussen akte en ideaal (2006).

Wil je het boek lezen?Wilhelmina Bladergroen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mineke van Essen. Lezen Wilhelmina Bladergroen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN