Privé-domein 152 - Feiten en gedachten Vijfde boek 1864-1868

Privé-domein 152 - Feiten en gedachten Vijfde boek 1864-1868 - Alexander I. Herzen | Tiliboo-afrobeat.com

...fde en laatste boek van Herzens memoires bestaat uit twee delen ... Bureau ISBN - Feiten en gedachten | Vierde boek 1852-1864 ... . Deel één geeft een 'prentenkabinet' van Russische tijdgenoten en mede-emigranten, met portretten waarin Herzen vaak evenveel van zichzelf onthult als van de door hem geportretteerden. Deel twee bevat opstellen uit zijn laatste jaren, waarin de feitelijkheden van zijn tijd de grondstof leveren voor scherpzinnige gedachten ... Privé-domein 90 - Feiten en gedachten Eerste boek 1812-38 (Paperback). Alexander Herzen was voor de negentiende eeuw wat de Russisch ... bol.com | HERZEN FEITEN EN GEDACHTEN SET 5 DELEN ... ... . Alexander Herzen was voor de negentiende eeuw wat de Russische dissident na de... Alexander herzen - feiten en gedachten - memoires 1864-1868 - vijfde boek de arbeiderspers - privé domein nr. 152 1988 - 400 Blz. Paperback ex bibliotheekboek, in zeer goede staat. !! Woon vlak bij Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Alexander I. Herzen. De meest gevonden boeken zijn ...

INFORMATIE

AUTEUR
Alexander I. Herzen
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Privé-domein 152 - Feiten en gedachten Vijfde boek 1864-1868.pdf

OMSCHRIJVING

Het vijfde en laatste boek van Herzens memoires bestaat uit twee delen. Deel één geeft een 'prentenkabinet' van Russische tijdgenoten en mede-emigranten, met portretten waarin Herzen vaak evenveel van zichzelf onthult als van de door hem geportretteerden. Deel twee bevat opstellen uit zijn laatste jaren, waarin de feitelijkheden van zijn tijd de grondstof leveren voor scherpzinnige gedachten die als speurtochten kunnen worden gezien door Zwitserland (zijn 'tweede vaderland'), door Italië (verwikkeld in het moeizame proces van politieke eenwording) en door Frankrijk (in de laatste stuiptrekkingen van het tweede keizerrijk. Voor Herzen komen al deze tochten door de tijd in wezen neer op een afscheidstocht door Europa in haar culturele impasse, zoals hij die in de jaren zestig van de negetiende eeuw zag en beschreef.Feiten zijn onherhaalbaar en gaan in de tijd teloor. Maar de gedachten over die feiten die Herzen in zijn gedenkschriften heeft neergelegd blijven het, ook nu, meer dan een eeuw later, waard opnieuw overdacht te worden. Herzen is een der heel weinigen tot wie men zich kan wenden om in het labyrint van het bestaan een uitweg en een impuls tot bezinnig te vinden. Hij geeft geen oplossingen maar stelt de juiste vragen. Herzen lezen betekent kracht opdoen om die vragen opnieuw te lijf te gaan.

Wil je het boek lezen?Privé-domein 152 - Feiten en gedachten Vijfde boek 1864-1868 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alexander I. Herzen. Lezen Privé-domein 152 - Feiten en gedachten Vijfde boek 1864-1868 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN