Als het ijs smelt

Als het ijs smelt - C. Buijs | Tiliboo-afrobeat.com

...t ijs smelt, kan een ooit zo stevige morene het begeven ... Het ijs op Antarctica smelt steeds sneller - NRC ... . En onder het ijs liggen nog andere bedreigingen op de loer. Wanneer een gletsjer smelt en zich terugtrekt, kunnen zich in de ijsmassa grote grotten vormen, die soms vollopen met water. Sommige van deze verborgen reservoirs zijn via gangen in het ijs met de oppervlaktemeertjes verbonden. Het internet is een inspirerende plek; Froot cureert fotografen, Instagram-accounts, street-art en bijzondere kunst. Wij selecteren het beste van het web! Als al het ijs ... Dit blijft er over van Nederland als ál het ijs smelt ... ... . Wij selecteren het beste van het web! Als al het ijs op aarde smelt, dan stijgen de oceanen zo'n 70 meter. Maar voordat zoiets gebeurt, moet de aardbol veel warmer zijn dan hij nu is. Bij de 80 meter zeestijging zou dan nog eens 30 meter komen doordat het bestaande vloeibare water uitzet - warm water heeft immers een groter volume dan koud water. Zo...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Buijs
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Als het ijs smelt.pdf

OMSCHRIJVING

Als het ijs smelt 1e druk is een boek van C. Buijs uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057305269 De opwarming van de aarde is een hot issue. In Nederland maken we ons zorgen, maar wat staat de bewoners van de poolgebieden te wachten? Alles in hun leven raakt aan sneeuw en ijs: hun middelen van bestaan (rendierhouderij, visvangst, zeehondenjacht), hun materiële cultuur en hun gereedschappen. Maar ook in hun verhalen, mythen en gebruiken spelen ijs en sneeuw een cruciale rol.Aanpassing is daar al lang schering en inslag. De modernisering deed haar intrede met nieuwe technieken en vervoermiddelen. Maar nu groeit de kloof tussen jongeren en hun nog in leven zijnde voorouders exponentieel. Hoe anders is het leven als je blindelings kunt vertrouwen op een GPS; als je schoolplichtig bent en niet samen met je ouders met de rendieren rondtrekt; als je niet meer 24 uur per dag honden om je heen hebt die als het erop aan komt het verschil kunnen maken tussen leven en dood.Het recente besef dat het echt ernst is met de klimaatverandering richt steeds nadrukkelijker de schijnwerpers van de wereld op de poolgebieden. In deze uitgave geeft Cunera Buijs een historisch overzicht van de eeuwenoude tradities van de Inuit (Groenland, Alaska en Canada), de Nivch en Oroch (Siberië) en de Sámi (Lapland). De verandering van klimaat en milieu betekent echter niet alleen de teloorgang van het oude. Er dienen zich namelijk ook nieuwe kansen aan.

Wil je het boek lezen?Als het ijs smelt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Buijs. Lezen Als het ijs smelt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN