Berlijn

Berlijn - Armando | Tiliboo-afrobeat.com

...n (Duits: Berlin) is de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat van dat land ... Stedentrip Berlijn - Berlijn.nl | GaSamen Stedentrips ... . Met 3.644.826 inwoners (31 december 2018) is Berlijn tevens de grootste stad van het land en de grootste stad in de EU.De stad ligt in het noordoosten van Duitsland, aan de rivier de Spree.Ze wordt omsloten door de deelstaat Brandenburg, waarvan ze sinds 1920 geen deel meer uitmaakt. Bezienswaardigheden in Berlijn. Berlijn is een stad van cultuur, historie en ontelbaar bezienswaardigheden. De stad is zw ... DE 10 BESTE musea in Berlijn - Tripadvisor ... . Berlijn is een stad van cultuur, historie en ontelbaar bezienswaardigheden. De stad is zwaar getroffen door de Tweede Wereldoorlog en is jarenlang in tweeën gesplitst geweest door de Berlijnse Muur. De stad is daardoor als een groot openluchtmuseum. Berlijn als hoofdstad van het Duitse Rijk Toen Napoleon en zijn mankrachten Berlijn lieten voor wat het was, krabbelde de stad weer voorzichtig op. De economie van d...

INFORMATIE

AUTEUR
Armando
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Berlijn.pdf

OMSCHRIJVING

Armando's successen als beeldend kunstenaar en schrijver begonnen in Berlijn, waar hij zich in 1979 vestigde, in de tijd dat de Muur onaantastbaar leek. In deze bundel doet hij verslag van zijn zoektochten naar plekken van herinnering, en van zijn ontmoetingen met inwoners die de oorlog hebben meegemaakt en de deling van de stad in Oost en West aan den lijve ondervinden.Wie nu Berlijn bezoekt ziet een hippe, moderne stad die het verleden van zich lijkt te hebben afgeschud. Maar de geschiedenis laat zich niet wegdenken. Armando's gesprekspartnersuit de jaren tachtig getuigen ervan – het lijkt welhaast onbewust. Ze huichelen en praten eromheen, maar als hij doorvraagt komen hun herinneringen boven: aan het naziregime,aan de oorlog, aan de naoorlogse ontnuchtering. Armando luistert en noteert, schijnbaar zonder te oordelen.

Wil je het boek lezen?Berlijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Armando. Lezen Berlijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN