Bestiarium

Bestiarium - none | Tiliboo-afrobeat.com

...tiarium (mv.bestiaria) is in de eerste plaats een middeleeuws, vaak verlucht handschrift, waarin allerlei fabeldieren, echte dieren, planten, stenen en fabelachtige mensenrassen worden besproken - gepresenteerd als echt bestaand ... Beastiarium on Steam ... .Het gaat vaak om een mengelmoes van overgeleverde ooggetuigenverslagen en (christelijke) metaforen.De teksten zijn oorspronkelijk speciaal aan dieren gewijd. Bestiarium Een bestiarium (mv. bestiaria) is in de eerste plaats een middeleeuws, vaak verlucht handschrift, waarin allerlei fabeldieren, echte dieren, planten, stenen en fabelachtige mensenrassen worden besproken - gepresenteerd als echt bestaand. Het gaat ... bestiarium - WikiWoordenboek ... . bestiaria) is in de eerste plaats een middeleeuws, vaak verlucht handschrift, waarin allerlei fabeldieren, echte dieren, planten, stenen en fabelachtige mensenrassen worden besproken - gepresenteerd als echt bestaand. Het gaat vaak om een mengelmoes van overgeleverde ooggetuigenverslagen en (christelijke) metaforen. Da Vin...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Bestiarium.pdf

OMSCHRIJVING

Hebben dieren een geschiedenis? Dit boek toont alvast aan dat samenleven met huis-, boerderij- en andere dieren allesbehalve nieuw is. In twintig verhalen over "beroemde' dieren (zoals de hond van Bismarck of de schildpad van Batibouw), bescheiden beestjes (zoals de aardworm of de kip) en zelfs ontastbare wezens (zoals de mythische Lilith, de metaforische "waakhond' van de overheid en de misselijkmakende kater) reflecteren de auteurs op een geschiedenis die verder denkt dan menselijke dadendrang en grootheid(swaanzin). Wie het verleden wil begrijpen, moet immers ook veranderingen in de ecologie, de biologie en soms de zoölogie willen zien. Het resultaat is een groothartige en inclusieve blik op het verleden, die voortbouwt op de inclusieve tendenzen van de "sociale geschiedenis' zoals die in de laatste decennia is uitgedragen door prof. Leen Van Molle, gewoon hoogleraar Sociale Geschiedenis aan de KU Leuven, aan wie de bundel is opgedragen.

Wil je het boek lezen?Bestiarium in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Bestiarium Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN