Aedes Academiarum

Aedes Academiarum - Hervé Hasquin | Tiliboo-afrobeat.com

...leis, opgetrokken tussen 1823 en 1828, was niet ontworpen als Aedes Academiarum maar als vorstelijke residentie ... Aedes Academiarum - De Academiën en hun Paleis. ... . Het werd gebouwd voor een Hollandse prins, die zijn ambitie om zich als koning in Brussel te installeren in gebouwde vorm gestalte wilde geven. Aedes-Magazine 2: Bouwen op wankele Groningse bodem. Woningbouwalliantie: 'Garandeer bouw sociale huurwoningen ... Vanaf 19 januari 2016 kunnen corporatiebestuurders gebruikmaken van de Aedes PE-academie. Via deze portal kunnen zij voor de verplichte Permanente Educatie (PE) zoeken in het aanbod van geaccrediteer ... Aedes Academiarum, The Academies and - Boekwinkeltjes.nl ... . Via deze portal kunnen zij voor de verplichte Permanente Educatie (PE) zoeken in het aanbod van geaccrediteerde opleidingen. Ook kunnen zij hier hun PE-punten registreren. Bestuurders van Aedes-leden ontvangen per mail inloggegevens voor de PE-academie. Aedes Academiarum | ISBN 9789020991932 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De S...

INFORMATIE

AUTEUR
Hervé Hasquin
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Aedes Academiarum.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek vertelt de geschiedenis van de Belgische academiën en hun paleis. Het onthult de onwaarschijnlijke intenties die aan de oorsprong lagen van het gebouw en ontvouwt het verloop van zijn ontstaan.;;;Het paleis, opgetrokken tussen 1823 en 1828, was niet ontworpen als Aedes Academiarum maar als vorstelijke residentie. Het werd gebouwd voor een Hollandse prins, die zijn ambitie om zich als koning in Brussel te installeren in gebouwde vorm gestalte wilde geven.Wat gaat er om in het paleis dat zich aan de zuidoosthoek van de Brusselse Warande, in het blikveld van het Paleizenplein verheft? Wat gaat er schuil achter de klassieke, met Ionische pilasters getooide gevel die zich tussen het Koninklijk Paleis en de ambtswoning van de premier uitstrekt? Hoewel gesitueerd in het hart van de uitvoerende macht, herbergt dit gebouw geen bestuurlijk lichaam maar vijf Belgische academiën, drie Franstalige en twee Nederlandstalige genootschappen van eminente wetenschappers, kunstenaars en schrijvers die samen het hoogste academische gezag van het land belichamen. De Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten en de Koninklijke Academie voor Geneeskunde zijn sedert 1876 in het paleis gevestigd; maar voor die tijd hadden zowel de geleerde genootschappen als het gebouw al een bewogen geschiedenis doorgemaakt. Het paleis, opgetrokken tussen 1823 en 1828, was niet ontworpen als Aedes Academiarum maar als vorstelijke residentie. Het werd gebouwd voor een Hollandse prins, die zijn ambitie om zich als koning in Brussel te installeren in gebouwde vorm gestalte wilde geven. Dit boek vertelt de geschiedenis van de Belgische academiën en hun paleis. Het onthult de onwaarschijnlijke intenties die aan de oorsprong lagen van het gebouw en ontvouwt het verloop van zijn ontstaan. Het presenteert ook de vijf erin werkzame academiën: de Académie Royale des Sciences, des Lettres et des Beaux- Arts, de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschappen en Kunsten, de Académie Royale de Médecine, de Koninklijke Academie voor Geneeskunde, en de Académie Royale de Langue et Littérature françaises. (De Nederlandstalige tegenhanger van laatstgenoemde, de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, is in Gent gevestigd.)

Wil je het boek lezen?Aedes Academiarum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hervé Hasquin. Lezen Aedes Academiarum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN