Taal en Teken

Taal en Teken - W.A. de Pater | Tiliboo-afrobeat.com

... historische tekstuitgaven Uitgeverij Taal & Teken ... Arnold van Dijk - Taal en teken ... . Scholen / Bibliotheken van o.a. onderwijsinstellingen profiteren van extra korting. Literair historische tekstuitgaven Uitgeverij Taal & Teken.De komende tijd zijn de boeken van Uitgeverij Taal & Teken nog via deze site te bestellen. U kunt de boeken bij voorkeur bestellen via www.taal-teken.nl.Veel titels zullen leverbaar worden via het Centraal Boekhuis. Taal en teken. Met behulp van deze gratis brochu ... Literair historische tekstuitgaven Uitgeverij Taal & Teken. ... . Taal en teken. Met behulp van deze gratis brochure van het HCO kan een inschatting worden gemaakt van het startniveau van de leerling op het gebied van lezen. Om de beginsituatie in kaart te brengen wordt stap voor stap nagegaan: Of de leerling heeft leren lezen in de eigen (school-)taal. Taal en tekenen waren mijn lievelingsvakken op school. De combinatie van tekst en ...

INFORMATIE

AUTEUR
W.A. de Pater
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Taal en Teken.pdf

OMSCHRIJVING

Vanouds hebben filosofen nagedacht over termen die nu centraal staan in de algemene taalkunde, zoals teken, belevenis, verwijzing, vertaling, eigen- en soortnamen.Hoofdstuk 1 brengt hun reflecties samen onder ÒFilosofie van de linguistiekÓ, en laat zien dat onder ÒTaalfilosofieÓ nog andere zaken verstaan worden; dit wordt verder gedetailleerd met ontwikkelingslijnen voor wat de twintigste eeuw betreft.Hoofdstuk II plaatst dit geheel in de ruimere context van een algemene tekenleer (=semiotiek) en van een (tot in de Oudheid teruggaande) geschiedenis; het is frappant te zien hoe modern ÒoudeÓ ideeën kunnen zijn (en hoeveel men vergeten heeft).In hoofdstuk III wordt een taal als cultuurvorm onder de filosofische loep genomen, met vragen als ÒIn welke mate is ons wereldbeeld bepaald door de taal die wij spreken?Ó en ÒHebben wij begrippen los van de taal?Ó Een andere vraag is hoe taal ÒaanhaaktÓ aan de werkelijkheid: dit is de problematiek van de verwijzing (de referentie).Hierop wordt in hoofdstuk IV ingegaan, aan de hand van het thema Òeigennamen en soortnamenÓ. De notie ÒbetekenisÓ loopt als een rode draad door het boek. Daarom stellen de auteurs in de Slotbeschouwing de voornaamste theorieën over betekenis voor.

Wil je het boek lezen?Taal en Teken in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W.A. de Pater. Lezen Taal en Teken Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN