Het menselijk bewustzijn

Het menselijk bewustzijn - Manodj Mahadew | Tiliboo-afrobeat.com

...zijn is het geestesvermogen dat het individu in staat stelt de buitenwereld waar te nemen en te verwerken, oftewel een beleving of besef te hebben van het eigen ik, ingebed in zijn omgeving ... Paul Smit - Meest gevraagde spreker, filosoof, cabaretier ... .. Het individuele bewustzijn verwerkt opgedane zintuiglijke indrukken van de natuurlijke omgeving, van mensen, van voorwerpen, en reflecteert op de emoties, gedachten of behoeften die bij het individu ... Het menselijk bewustzijn laat zich niet makkelijk definiëren. Lange tijd was de zienswijze dat het menselijk bewustzijn zich alleen in het denken afspeelde. Descartes zei: "Ik denk, dus ik besta". We weten nu dat het menselijk bewustzijn veel groter ... Het menselijk bewustzijn: fundament of illusie? - De Focus ... . Lange tijd was de zienswijze dat het menselijk bewustzijn zich alleen in het denken afspeelde. Descartes zei: "Ik denk, dus ik besta". We weten nu dat het menselijk bewustzijn veel groter is dan alleen het denken. Je bewustzijn voelt ook. Je kan je ook bewust zijn van de sfeer Het bewustzijn is een eenheid en daalt af in ons brein of ons gewone bewustzijn vanuit onze geest, het goddelijke centrum waar de waarheid ...

INFORMATIE

AUTEUR
Manodj Mahadew
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het menselijk bewustzijn.pdf

OMSCHRIJVING

Arts (afgestudeerd in 1988) met affiniteit voor de cognitieve psychologie (in 2014 behaald). In zijn tweedelige "Leerboek der Bewustzijnswetenschappen", worden nieuwe inzichten beschreven op het gebied van de neuropsychologie, de cognitieve psychologie en de bewustzijnspsychologie. Dit eerste deel genaamd ''Het Menselijk Bewustzijn'' vormt een goede basis voor verder zelfonderzoek naar de werking van de menselijke psyche, aangezien de lezer een aantal vaste cognitieve onderdelen leert herkennen, die het menselijk bewustzijn rijk is. Het menselijk bewustzijn wordt gekarakteriseerd als een actief, complex systeem, bestaande uit subsystemen, zoals het cognitief systeem, het betekenissen- en waardensysteem, het gemoederensysteem en het geheugenopslagsysteem. Ook de verborgen sublagen van het bewustzijn worden verkend, waaronder het onderbewuste, dat eveneens een groot aantal systemen herbergt, zoals de intuïtie, het instinct, het geweten en de persoonlijke identiteit. De kennis omtrent bovengenoemde systemen wordt u aangereikt en is nodig in het kader van zelfanalyse.Zelfanalyse vormt de basis voor een mentaal gezondere en evenwichtigere levensstijl.

Wil je het boek lezen?Het menselijk bewustzijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Manodj Mahadew. Lezen Het menselijk bewustzijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN