Humanistisch erfgoed 20 - Alles werd politiek

Humanistisch erfgoed 20 - Alles werd politiek - Elise van Alphen | Tiliboo-afrobeat.com

...et boek "Humanistisch erfgoed 20 - Alles werd politiek" online met studentenkorting » Als student krijg je maximaal 5% korting bij aankoop van twee of meer Nederlandstalige studieboeken die zijn voorgeschreven door een HBO / WO-opleiding ... Humanisme, een medicijn tegen bijna álles | Trouw ... . Dit boek komt in aanmerking! Humanistisch erfgoed 20 - Alles werd politiek (Paperback). De jaren zestig van de vorige eeuw staan in het nationale geheugen gegrift als een periode... Humanistisch Historisch Centrum › Over HHC › Webwinkel reeks Humanistisch Erfgoed. Deel 20: Alles werd politiek. De verhouding tussen het politieke en het persoonllijke in de humanistische en de homolesbische beweging in Nederland ... Alles werd politiek - EPO Uitgeverij Boekenportaal Drukkerij ... ... Humanistisch Historisch Centrum › Over HHC › Webwinkel reeks Humanistisch Erfgoed. Deel 20: Alles werd politiek. De verhouding tussen het politieke en het persoonllijke in de humanistische en de homolesbische beweging in Nederland 1945-1980. Prijs: € 25,-. Humanistisch Erfgoed 20. De jaren zestig van de vorige eeuw staan in het nationale geheugen gegrift als een periode waarin veel, zo niet alles politiek was. Was het t...

INFORMATIE

AUTEUR
Elise van Alphen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Humanistisch erfgoed 20 - Alles werd politiek.pdf

OMSCHRIJVING

De jaren zestig van de vorige eeuw staan in het nationale geheugen gegrift als een periode waarin veel, zo niet alles politiek was. Was het toen niet de tijd dat feministen het persoonlijke als politiek verklaarden? De houdbaarheid van deze beeldvorming staat centraal in Alles werd politiek. De opvattingen over de verhouding tussen het persoonlijke en het politieke worden vanaf de Tweede Wereldoorlog tot begin jaren tachtig in Nederland onderzocht. Dat is gedaan voor twee bewegingen: de humanistische en de homolesbische beweging. Die analyses leveren een boeiend beeld op over de verschillende verhoudingen tussen het persoonlijke en het politieke sinds de oorlog.Met de keuze voor deze twee bewegingen wordt ook ingezoomd op het verband tussen secularisering en de seksuele bevrijding in de jaren zestig. Van Alphen plaatst kritische kanttekeningen bij het idee dat secularisering automatisch tot seksuele vrijheid zou leiden, zoals sommige politici vandaag de dag verkondigen.Elise van Alphen is humanisticus. Zij schreef dit boek als een proefschrift bij het J.P. van Praag Instituut van de Universiteit voor Humanistiek.

Wil je het boek lezen?Humanistisch erfgoed 20 - Alles werd politiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elise van Alphen. Lezen Humanistisch erfgoed 20 - Alles werd politiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN