Jan van Steffeswert St Anna-te-Drieen

Jan van Steffeswert St Anna-te-Drieen - P. te Poel | Tiliboo-afrobeat.com

... Steffe(n)swert (ca. 1460 - 1531) was een laatgotisch, Maaslands beeldsnijder, die een groot deel van zijn leven in Maastricht werkzaam was ... Anna te Drieën (Jan van Steffeswert) - Wikipedia ... . Tot dusver zijn vijftien gesigneerde werken van hem bekend. Zo'n honderd kunstwerken zijn aan het atelier van Van Steffeswert toe te schrijven. De Anna te Drieën van Jan van Steffeswert is een laatgotische houten beeldengroep, die door de Maaslandse beeldsnijder Jan van Steffeswert (voor 1465 - na 1531) minstens viermaal is uitgevoerd. Twee van deze beeldengroepen bevinden zich in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, waarvan een ongesigneerd exemplaar uit 1500 en een ges ... Anna-te-Drieën — Bonnefantenmuseum Maastricht ... . Twee van deze beeldengroepen bevinden zich in het Bonnefantenmuseum in Maastricht, waarvan een ongesigneerd exemplaar uit 1500 en een gesigneerd exemplaar uit 1511 (waarschijnlijk). Jan van Steffeswert werkte rond 1500 in Maastricht als beeldsnijder. Zijn karakteristie...

INFORMATIE

AUTEUR
P. te Poel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Jan van Steffeswert St Anna-te-Drieen.pdf

OMSCHRIJVING

Het Bonnefantenmuseum te Maastricht is het provinciaal museum in Limburg voor beeldende kunst en archeologie. Binnen de afdeling oude kunst van het museum neemt de collectie middeleeuwse beeldhouwkunst een belangrijke plaats in. Wat deze verzameling voor Nederland uniek maakt is dat in één museum twee middeleeuwse beeldsnijderswerkplaatsen uit de eigen regio met talrijke werken zijn vertegenwoordigd. In maart 1995 werd het nieuwe museumgebouw van de Italiaanse architect Aldo Rossi geopend. Het Bonnefantenmuseum, dat gelegen is aan de oostelijke oever van de Maasd op het in aanbouw zijnde stadsdeel Céramique, heeft zijn oude naam behouden. Deze naam kreeg het van een van zijn vroegere behuizingen, het voormalige Bonnefantenklooster in de Maastrichtse binnenstad.

Wil je het boek lezen?Jan van Steffeswert St Anna-te-Drieen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur P. te Poel. Lezen Jan van Steffeswert St Anna-te-Drieen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN