Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld

Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld - Ingrid De Jonghe | Tiliboo-afrobeat.com

...s: I. De Jonghe Editeur: Intersentia (nieuwe ed ... Kies op maat - Jeugd en Gezin ... . van Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld) Het aantal minderjarigen in problematische leefsituaties stijgt en ook de begeleiding van jongeren die als misdrijf omschreven feiten begaan wordt steeds moeilijker. Bovendien neemt het aantal gedetineerde meerderjarigen Auteurs: I. De Jonghe Uitgever: Intersentia (nieuwe ed. van Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld) Het aantal minderjarigen in problematische leefsituaties stijgt en ook de begeleiding van jongeren die als misdrijf omschreven feiten begaan wordt steeds moeilijker. Bovendien neemt het aantal gedetineerde meerd ... Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische ... ... . Bovendien neemt het aantal gedetineerde meerderjarigen (nieuwe ed. van Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld) Het aantal minderjarigen in problematische leefsituaties stijgt en ook de begeleiding van jongeren die als misdrijf omschreven feiten begaan wordt steeds mo...

INFORMATIE

AUTEUR
Ingrid De Jonghe
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld.pdf

OMSCHRIJVING

Dit boek probeert de vaak ingewikkelde en omvangrijke materie van het jeugd- en strafrecht zo helder mogelijk te schetsen vanuit een gemengde juridisch-pedagogische kijk op de materie. Sommige topics worden meer uitgebreid behandeld dan andere, maar steeds met de student/lezer uit het werkveld in het achterhoofd.In het boek staat de theorie naast verschillende krantenartikels en casuïstiek. Ze verwijzen naar actuele gebeurtenissen en brengen kritische kanttekeningen bij de bestaande regelgeving.De auteur belicht tevens alternatieve visies in de vorm van vernieuwde en toekomstige projecten.Ingrid De Jonghe is juriste, criminologe, pedagoge en jeugdtherapeute. Zij heeft geput uit haar ervaring als lector verbonden met de Plantijn Hogeschool te Antwerpen, uit de les- en projectopdrachten in een aantal Europese landen, de ervaring als jeugdadvocate en initiatiefneemster van de jeugdpermanentie aan de Balie van Antwerpen, bij de Bemiddelingscommissie voor Bijzondere Jeugdbijstand, het voorzitterschap van de arrondissementele stuurgroep jeugdddelinquentie en haar actuele werk als jeugdtherapeute.Uit het Welkomswoord van Prof. Peter Adriaenssens:“Heel nieuw in dit boek is de wijze waarop de actualiteit opgevoerd wordt. Media worden vaak in vraag gesteld voor de wijze waarop ze jongeren als daders of slachtoffers opvoeren. Ingrid De Jonghe weet net dat materiaal een plaats te geven. Hoe kan je luisteren naar wat de vader van Joe van Holsbeek zegt, of beter begrijpen waarom strafbemiddeling op haar plaats is bij jongeren die een lijnbus beschoten. De pedagoog in de auteur hield mee de pen vast: zij dicteert niet maar zet aan tot reflectie door denkvragen, door kernpunten en aanbevelingen mee te geven. Zij doet dit met een vlotte taal, reflectief, met uiteraard veel aandacht voor het recht zonder zich te verliezen in het detail. Met respect voor de bestaande kennis en toch met professionele zelfstandigheid maakt zij keuzes en motiveert die.”

Wil je het boek lezen?Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ingrid De Jonghe. Lezen Jeugd- en strafrecht voor het sociaal-pedagogische werkveld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN