Bleek vuur

Bleek vuur - Vladimir Nabokov | Tiliboo-afrobeat.com

...ur (Engels: Pale Fire, Russisch: Бледное пламя) is een roman van de Russisch-Amerikaanse schrijver Vladimir Nabokov, in 1962 verschenen in het Engels en door hemzelf vertaald in het Russisch ... Loog en bleekproducten - Meubelrestauratieshop ... . De roman bestaat uit het gedicht "Bleek vuur" van de fictieve auteur John Shade, met een inleiding plus afsluitend commentaar van de (krankzinnige) fictieve wetenschapper Charles Kinbote. Bleek vuur. Vladimir Nabokov (1899-1977) stamt uit een Russicshe aristocratische familie die, met achterlating van al haar bezittingen, in 1917 naar het... Bleek vuur (Hardcover). Vladimir Nabokov (1899-1977) sta ... Dode bij brand boven café in Coevorden | NOS ... . Vladimir Nabokov (1899-1977) stamt uit een Russicshe aristocratische familie die, met achterlating van al haar bezittingen, in 1917 naar het... Bleek vuur (Hardcover). Vladimir Nabokov (1899-1977) stamt uit een Russicshe aristocratische famil...

INFORMATIE

AUTEUR
Vladimir Nabokov
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Bleek vuur.pdf

OMSCHRIJVING

Vladimir Nabokov (1899-1977) stamt uit een Russicshe aristocratische familie die, met achterlating van al haar bezittingen, in 1917 naar het Westen vluchtte. Nadat Nabokov in de jaren dertig aanvankelijk in Duitsland woonde, week hij later uit naar Parijs. Het feit dat zijn vrouw Véra joodse was speelde daarbij een belangrijke rol. Na het bombardement op Rotterdam van 10 mei 1940 zag Nabokov in dat zijn vrouw en hij ook in Frankrijk niet langer veilig zouden zijn en vluchtte het gezin met een van de laatste boten via de haven van Saint-Nazaire naar Amerika. Het enorme succes van Lolita (1955) maakte hem financieel onafhankelijk. In 1959 verhuisde hij naar Zwitserland. Hij schreef een groot aantal inmiddels klassieke romans, waaronder Puin, De verdediging, Ada en De gave. Behalve een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw was hij een gerenommerd vlinderkenner. In 2009 verscheen postuum zijn laatste roman, Het origineel van Laura.

Wil je het boek lezen?Bleek vuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Vladimir Nabokov. Lezen Bleek vuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN