Taalfaciliteiten in de rand (brusselse t

Taalfaciliteiten in de rand (brusselse t - Rudi Janssens | Tiliboo-afrobeat.com

...lfaciliteiten in de Rand Ontwikkelingslijnen, conflictgebieden en taalpraktijk ... Taalfaciliteiten in de rand : ontwikkelingslijnen ... ... . Brusselse Thema's , nr.9 . Onderzoeksproject ''35 jaar taalfaciliteiten'', in opdracht van de Provincie De tweede groep vormt daarentegen wel een geconcentreerde groep in de Brusselse Rand. Zoals al aangegeven, vormen zij naar schatting in vijf van de zes faciliteitengemeenten een meerderheid. Ook in andere gemeenten in de Rand zijn kleinere of grotere Franstalige minderheden aanwezig. In totaal gaat het om ongeveer 100.000 mensen. Taalfaciliteiten in de Rand On ... TAALFACILITEITEN IN DE RAND (BRUSSELSE T: Amazon.co.uk ... ... . In totaal gaat het om ongeveer 100.000 mensen. Taalfaciliteiten in de Rand Ontwikkelingslijnen, conflictgebieden en taalpraktijk. Brusselse Thema's , nr.9. Onderzoeksproject "35 jaar taalfaciliteiten", in opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant. Jimmy Koppen, Bart Distelmans & Rudi Janssens. In 1963 verkregen zes gemeenten in het Vlaams-Brabantse randgebied van Brussel taalfaciliteiten. Met ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rudi Janssens
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Taalfaciliteiten in de rand (brusselse t.pdf

OMSCHRIJVING

Taalfaciliteiten in de RandOntwikkelingslijnen, conflictgebieden en taalpraktijk Brusselse Thema's , nr.9 Onderzoeksproject ''35 jaar taalfaciliteiten'', in opdracht van de ProvincieVlaams-Brabant Jimmy Koppen, Bart Distelmans & Rudi Janssens In 1963 verkregen zes gemeenten in het Vlaams-Brabantse randgebied van Brusseltaalfaciliteiten. Rudimentair gesteld konden Franstalige inwoners van de Vlaamsegemeenten Drogenbos, Kraainem, Linkebeek, Sint-Genesius-Rode, Wemmel en Wezembeek-Oppemvoortaan in hun betrekkingen met de autoriteiten de eigen taal gebruiken. Inde loop van bijna veertig jaar werd dit faciliteitenregime regelmatig ter discussiegesteld, zowel vanwege zijn politiek als sociaal-maatschappelijk en demografischkarakter. In opdracht van de Provincie Vlaams-Brabant onderzoekt het Centrumvoor de Interdisciplinaire Studie van Brussel de impact van dit stelsel op deVlaamse, Franstalige en Belgische politiek, waarbij het zwaartepunt ligt opde recente periode vanaf 1988. Daarnaast wordt er een overzicht gegeven vande belangrijkste conflicten en discussies die tussen de zes gemeenten en devoogdijoverheid plaatsgrijpen. Ten slotte wordt er aan de hand van een grootschaligeenquête een analyse gegeven van de houding van de Nederlands-, Frans- en anderstaligeinwoners van de randgemeenten ten aanzien van het faciliteitenstelsel. Dezeenquête onderzoekt het taalgebruik binnen het gezin, de vriendenkring en hetverenigingsleven, om te eindigen met een aantal indicaties betreffende de relatietussen taal en politieke en culturele identiteit.

Wil je het boek lezen?Taalfaciliteiten in de rand (brusselse t in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rudi Janssens. Lezen Taalfaciliteiten in de rand (brusselse t Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN