Calvarienberg

Calvarienberg - Luyten | Tiliboo-afrobeat.com

...er Calvariënberg is een historisch gebouwencomplex in het centrum van de Nederlandse stad Maastricht, gelegen in het Kommelkwartier op de hoek van de Abtstraat en de Calvariestraat ... Kloster Kalvarienberg (Bad Neuenahr-Ahrweiler) - 2020 ... ... .Oorspronkelijk gebouwd als een zuster klooster, vervulde het complex sinds de opheffing van het klooster eind 18e eeuw een veelheid aan functies.Gedurende een groot deel van de 19e en 20e eeuw was het ... Update over COVID-19: Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kunnen attracties gesloten of gedeeltelijk gesloten zijn. Raadpleeg reisadviezen van overheden voordat u boekt. Meer informatie is hier beschikbaar. Ziekenhuis Calvariënberg, ook wel Burgerziekenhuis, Gasthuis ... Kloster Kalvarienberg (Bad Neuenahr-Ahrweiler) - 2020 ... ... . Raadpleeg reisadviezen van overheden voordat u boekt. Meer informatie is hier beschikbaar. Ziekenhuis Calvariënberg, ook wel Burgerziekenhuis, Gasthuis ...

INFORMATIE

AUTEUR
Luyten
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Calvarienberg.pdf

OMSCHRIJVING

Elisabeth Strouven stichtte in 1628 het klooster Calvariënberg aan de Kommel. De vrouwen in het klooster wijdden zich in eerste instantie aan de zieken- en armenzorg. Na de opheffing van het klooster door de Fransen werden ze eigendom van katoen- en lantaarnfabrikanten. Pas toen de gebouwen vanaf 1820 in het bezit kwamen van het Burgerlijk Armbestuur, kregen ze hun oorspronkelijke functie weer terug. De Dienst Sociale Zaken en Welzijn van de Gemeente Maastricht betrok de pas gerestaureerde gebouwen in 1988.

Wil je het boek lezen?Calvarienberg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luyten. Lezen Calvarienberg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN