Wandelingen door Nederland

Wandelingen door Nederland - Jacobus Craandijk | Tiliboo-afrobeat.com

...1874 en 1888 maakte Jacobus Craandijk meer dan 70 wandeltochten door Nederland ... bol.com | Wandelingen door Nederland, Jacobus Craandijk ... ... . De verslagen van deze tochten verschenen in de de achtdelige reeks Wandelingen door Nederland met pen en potlood.. De boeken zijn vrij zeldzaam, maar antiquarisch nog wel verkrijgbaar. In Nederland is het heerlijk wandelen. Met onze vele natuurgebieden is er voor ieder wat wils. Of je nu wilt wandelen over de zandduinen, over het strand, door het bos, ons land biedt het allemaal. Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's®) vormen samen met Streekpaden een landeli ... wandelen in Nederland - Wandelzoekpagina ... . Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW's®) vormen samen met Streekpaden een landelijk dekkend routenetwerk van ca. 11.500 km in Nederland. Langs de mooiste stukjes van Nederland, zoveel mogelijk over onverharde paden en wegen, door bossen, heide of langs idyllische dorpen en historische steden. De acht kloeke delen ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacobus Craandijk
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Wandelingen door Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Limburg, met tekeningen en wandelkaarten. Craandijk, de dominee die van wandelen hield, deed verslag van zijn tochten in de serie Wandelingen door Nederland (1875-1888). Craandijk bezoekt kastelen bij Kessel, Valkenburg, een ruine bij Steijn, en zelfs een verdwenen kasteel nabij Gronsveld. Hij ziet kerken en kapellen, herbergen en taveernes, beschrijft de Limburgse landschappen en noemt de heuvels bergen. Ruime aandacht krijgen ook de overblijfselen van de Romeinse tijd. Het lijkt of Craandijk al wandelend loopt te keuvelen over hetgeen hij ziet en meemaakt, waardoor de lezer het gevoel krijgt diens 'togtgenoot' te zijn. Craandijk eindigt met een bezoek aan Maastricht, waar hij de verbreding van de Brugstraat prijst, maar het verlies betreurt van 'een belangrijk antiek gebouw. "'t Was een heerlijk huis, om er donkere, geheimzinnige kamers in te fantaseren, waarin een vrek, of een menschenhater, zijn eenzaam leven sleet." Jacobus Craandijk (1834-1912) was predikant, leraar, schrijver en tekenaar. Hij was oprichter van een wandelgenootschap en deed verslag van zijn omzwervingen in de serie Wandelingen door Nederland (1875-1888). Craandijk stamde uit een oude Amsterdamse familie. De Craandijken behoorden tot de welvarende burgerij. De familie woonde 's winters in en 's zomers buiten de stad. De jonge Craandijk groeide op "deels als een wel opgevoed stedeling, deels als een vrij buitenkind." Van deze "in vrijheid gesleten jeugd," heeft Craandijk diens zin voor "buiten" opgedaan, die hem levenslang heeft gekenmerkt."

Wil je het boek lezen?Wandelingen door Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacobus Craandijk. Lezen Wandelingen door Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN