Veldgrauw

Veldgrauw - Evertjan van Roekel | Tiliboo-afrobeat.com

... to Feldgrau.com: Welcome to Feldgrau.com, a non political German military history research site - online since February of 1996 ... Veldgrauw | Blokker ... . The focus of Feldgrau is on primary and secondary research regarding the technical, organizational and operational details of the German armed forces between 1918 and 1945. Veldgrauw. Hoge resolutie versie. Evertjan van Roekel studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en Holocaust- en Genocidestudies (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn scriptie behoorde hij tot de drie genomineerden voor de Erik Hazelhoff Roelfzema Aanmoedigingsprijs 2010. Artikelen v ... Feldgrau - Wikipedia ... . Met zijn scriptie behoorde hij tot de drie genomineerden voor de Erik Hazelhoff Roelfzema Aanmoedigingsprijs 2010. Artikelen van ... Veldgrauw staat symbool voor het compromis dat de Nederlanders gemaakt hebben: vechten voor de Duitse bezetter, maar wel zoveel mogelijk de Nederlandse ide...

INFORMATIE

AUTEUR
Evertjan van Roekel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Veldgrauw.pdf

OMSCHRIJVING

Nederlanders in de Waffen-SSBinnen de Waffen-SS dienden circa 25.000 Nederlanders, de grootste groep vrijwilligers van de bezette Noordwest-Europese gebieden. Zij vochten voornamelijk aan het Oostfront maar ook binnen de eigen landsgrenzen. Wie waren deze mannen? Wat maakten zij mee voor de indiensttreding, tijdens de militaire training en tijdens de oorlog aan het Oostfront?Om een antwoord te vinden op dergelijke vragen onderzocht Evertjan van Roekel strafdossiers uit het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging en dagboeken, geschreven door Nederlandse vrijwilligers. Op basis van hun eigen beschrijvingen wordt inzicht gegeven in hun belevingswereld. Onderwerpen als sociale achtergrond, motivatie om toe te treden en verhoudingen tussen Nederlanders en Duitsers binnen de organisatie komen aan bod. Maar ook betrokkenheid bij genocide wordt door hem uitvoerig beschreven. Het resultaat is een uniek onderzoek met nog nooit eerder gepubliceerde bronnen. Op genuanceerde wijze geeft Van Roekel een persoonlijk gezicht aan de Nederlanders die aan Duitse zijde vochten.Evertjan van Roekel studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en Holocaust- en Genocidestudies (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam. Met zijn scriptie behoorde hij tot de drie genomineerden voor de Erik Hazelhoff Roelfzema Aanmoedigingsprijs 2010. Artikelen van zijn hand verschenen in verschillende historische tijdschriften.

Wil je het boek lezen?Veldgrauw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Evertjan van Roekel. Lezen Veldgrauw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN