Jan Mankes

Jan Mankes - Han Steenbruggen | Tiliboo-afrobeat.com

...nkes, 1889-1920 : [ter gelegenheid van de Tentoonstelling Het Mankes Perspectief in het Drents Museum te Assen, 10 februari t/m 13 mei 2007, het Scheringa Museum voor Realisme te Spanbroek, 27 mei t/m 23 september 2007, en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, 13 oktober 2007 t/m 27 januari 2008] / met artikelen van Alied Ottevanger en Caroline Roodenburg-Schadd en een oeuvrecatalogus ... Jan Mankes in woord en beeld | Museum Belvédère winkel ... ... Omdat het dit jaar een eeuw geleden is dat Jan Mankes overleed toont Museum MORE deze lente en zomer in de Tuinzaal alle Mankes-schilderijen uit onze eigen collectie, aangevuld met prachtige bruiklenen. In 2020 is het 100 jaar geleden dat de kunstschilder Jan Mankes is overleden in Eerbeek. Om zijn leven en werk te herdenken organiseert Stichting 100 jaar Jan Mankes een expositie in Huis te Eerbeek door hedendaagse kunstenaars die door Mankes geïnspireerd zij ... Er is een Jan Mankes te koop | Fryslan1 ... . In 2020 is het 100 jaar geleden dat de kunstschilder Jan Mankes is overleden in Eerbeek. Om zijn leven en werk te herdenken organiseert Stichting 100 jaar Jan Mankes een expositie in Huis te Eerbeek door hedendaagse kunstenaars die door Mankes geïnspireerd zij...

INFORMATIE

AUTEUR
Han Steenbruggen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Jan Mankes.pdf

OMSCHRIJVING

De prachtige, kleine stillevens en portretten van Jan Mankes (1889 - 1920) vallen door hun karakteristieke eenvoud en kracht op in de collecties van grote musea in Nederland, zoals het Rijksmuseum, Museum Arnhem en natuurlijk Museum Belvédère.Jan Mankes - in woord en beeld is een speciale uitgave over het leven en werk van Jan Mankes. De publicatie is deels gebaseerd op het thema-nummer over de schilder dat in 2012 door Museum Belvédère werd uitgebracht. Deze uitgave raakte echter al spoedig uitverkocht en om aan de aanhoudende vraag te voldoen, is deze nieuwe, uitgebreide druk ontstaan. Er zijn extra teksten opgenomen, er is nieuw bronnenmateriaal toegevoegd en er worden andere werken getoond. Kortom: een must voor de kunstliefhebber!Met bijdragen van: Han Steenbruggen, Susan van den Berg, Maarten van Doremalen, Jan de Lange, Willem Jan Otten, Karlijn de Jong, Yme Kuiper, Froukje Pitstra en Hans Wijgergangs.

Wil je het boek lezen?Jan Mankes in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Han Steenbruggen. Lezen Jan Mankes Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN