Aan de slag met rekenproblemen 2

Aan de slag met rekenproblemen 2 - Marije van Oostendorp | Tiliboo-afrobeat.com

...slag met rekenproblemen van Marije van Oostendorp, 9789089534224 voor € 24,95 bij Boom test onderwijs ... Workshop Aan de slag met rekenproblemen | Boom Psychologie ... . Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Aan de slag met rekenproblemen 2 van Marije van Oostendorp, 9789024432134 voor € 29,95 bij Boom test onderwijs. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. 10 Aan de slag met rekenproblemen 2 als je een som gaat maken en denkt: 'Oh, dat kan ik niet, ik ben dom', dan lukt het sowieso niet. Die gedachte moet dus worden voorkomen, door minder sterke rekenaars de juiste methodes aan te leren. ... Aan de slag met rekenproblemen 2 - Marije van Oostendorp ... ... . Die gedachte moet dus worden voorkomen, door minder sterke rekenaars de juiste methodes aan te leren. Het blijkt dat er met een goede aanpak bij de meeste leer - lingen winst te behalen valt. In Aan de slag met rekenproblemen 2 vind je achtergrondinformatie over de basis van goed rekenonderwijs en over het opsporen van rekenproblemen. Vervolgens leer je hoe je leerlingen met rek...

INFORMATIE

AUTEUR
Marije van Oostendorp
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Aan de slag met rekenproblemen 2.pdf

OMSCHRIJVING

In elke klas zitten wel leerlingen die moeite hebben met rekenen. De aard en de oorzaak van hun rekenproblemen kunnen enorm variëren. Zoals Stefana, die verlamd door haar angst voor rekenen haar aandacht niet bij de les kan houden. En Jonathan, die in de eerste klas van het vmbo tegen problemen aan loopt omdat hij de tafels niet goed kent en getallen vaak omdraait. Vaak zijn rekenproblemen met extra ondersteuning te verhelpen. Maar waar moet je beginnen?In Aan de slag met rekenproblemen 2 vind je achtergrondinformatie over de basis van goed rekenonderwijs en over het opsporen van rekenproblemen. Vervolgens leer je hoe je leerlingen met rekenproblemen kunt opsporen. Op welke signalen moet je letten en welke instrumenten worden vaak gebruikt als eerste screener? De kern van het boek gaat over rekenonderzoek. Hoe bereid je dat voor? En wat heb je nodig? In het boek gaan acht van de zestien hoofdstukken over een specifiek rekenonderwerp, waaronder getalbegrip, breuken en geld, kalender en klok. Elk hoofdstuk heeft dezelfde opbouw. Eerst rekenopdrachten zonder context, die opklimmen in moeilijkheid; daarna enkele verhaalsommen. Vervolgens wordt beschreven hoe je de resultaten kunt beoordelen, en tot slot volgen er adviezen voor materiaal en spelletjes. Tenslotte krijg je veel praktische tips voor het aanpakken van de ontdekte problemen. Als koper van dit boek krijg je toegang tot een website waarvan veel van het in het boek gepresenteerde materiaal kan worden gedownload. Niet alleen docenten, intern begeleiders en remedial teachers, maar ook andere professionals die leerlingen met rekenproblemen begeleiden kunnen dus direct aan de slag.De serie In de klasAan de slag met rekenproblemen hoort bij de serie In de klas. Deze serie bestaat uit een reeks praktische boeken voor docenten, leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers. De boeken zijn geschreven door professionals uit het vakgebied. Zij geven achtergrondinformatie en praktische tips waarmee u direct aan de slag kunt.

Wil je het boek lezen?Aan de slag met rekenproblemen 2 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marije van Oostendorp. Lezen Aan de slag met rekenproblemen 2 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN