De tempeliers in de Lage Landen

De tempeliers in de Lage Landen - Jan Hosten | Tiliboo-afrobeat.com

...lridders waren gevreesde krijgers en ontpopten zich tot grootgrondbezitters en bankiers ... De tempeliers in de Franse Nederlanden - de lage landen ... . In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV de Schone van Frankrijk. Vele tempeliers werden geëxecuteerd. Minder bekend is het belang van de Lage Landen als logistieke en financiële draaischijf van de ... De tempelridders waren gevreesde krijgers en ontpopten zich tot grootgrondbezitters en bankiers. In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV ... Athenaeum Boekhandel | De tempeliers in de Lage Landen ... ... . In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV de Schone van Frankrijk. Vele tempeliers werden geëxecuteerd. Minder bekend is het belang van de Lage Landen als logistieke en financiële draaischijf van de ... De tempelridders waren gevreesde krijgers en ontpopten zich tot grootgrondbezitters en bankiers. In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV de Schone van Frankrijk. Vele tempeliers werden geëxecuteerd. Minder bekend is het belang...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Hosten
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De tempeliers in de Lage Landen.pdf

OMSCHRIJVING

Titanenwerk over de belangrijke rol van de tempeliers in onze contreienDe tempelorde werd in 1120 opgericht om de pelgrims in het Heilige Land te beschermen. De tempelridders waren gevreesde krijgers en ontpopten zich tot grootgrondbezitters en bankiers. In 1312 werd de grootste religieuze ridderorde ooit ontbonden op bevel van Filips IV de Schone van Frankrijk. Vele tempeliers werden geëxecuteerd. Minder bekend is het belang van de Lage Landen als logistieke en financiële draaischijf van de tempelorde. Jan Hosten vertelt over de Vlaamse roots van de tempeliers, hun activiteiten en commanderijen in de Lage Landen en de restanten van dat patrimonium.

Wil je het boek lezen?De tempeliers in de Lage Landen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Hosten. Lezen De tempeliers in de Lage Landen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN