Boek der rusteloosheid

Boek der rusteloosheid - Fernando Pessoa | Tiliboo-afrobeat.com

... der rusteloosheid, of tenminste de Nederlandstalige bewerking/vertaling ervan, bestaat uit 481 fragmenten en een kleine honderd pagina's aan grote beschouwende, humoristische & wrange teksten over de weerzin van de auteur tegen het leven en diens creativiteit om de 'gruwelijke saaiheid' van het leven te lijf te gaan ... Boek der rusteloosheid - Fernando Pessoa | 9789029539579 ... ... . Het boek der rusteloosheid is het dagboek van een hulpboekhouder in Lissabon, Pessoa's "heteroniem' Bernardo Soares. Zo quasi-kalm als de dagen van deze klerk zich op kantoor aaneenrijgen, zo rusteloos wordt zijn bestaan zodra hij door de straten van zijn absolute universum Lissabon dwaalt of in een schrift zijn literaire notities neerpent. Het boek der rusteloosheid komt in het kort hier op neer: het leven is niks, het is nooit ... bol.com | Het boek der rusteloosheid (ebook), Fernando ... ... . Zo quasi-kalm als de dagen van deze klerk zich op kantoor aaneenrijgen, zo rusteloos wordt zijn bestaan zodra hij door de straten van zijn absolute universum Lissabon dwaalt of in een schrift zijn literaire notities neerpent. Het boek der rusteloosheid komt in het kort hier op neer: het leven is niks, het is nooit anders geweest en in de toekomst zal het niet verbeteren. Dit thema is, dat moet worden gezegd, in een grootse stijl en met een overrompelend gevoel voo...

INFORMATIE

AUTEUR
Fernando Pessoa
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Boek der rusteloosheid.pdf

OMSCHRIJVING

Ruim twintig jaar, tot aan zijn dood in 1935, werkte Pessoa aan dit ambitieuze prozaproject. Het bleef echter, zoals zoveel titels van Pessoa, onvoltooid en werd pas zevenenveertig jaar na zijn overlijden uitgegeven. Het boek der rusteloosheid is het dagboek van een hulpboekhouder in Lissabon, Pessoa's "heteroniem' Bernardo Soares. Zo quasi-kalm als de dagen van deze klerk zich op kantoor aaneenrijgen, zo rusteloos wordt zijn bestaan zodra hij door de straten van zijn absolute universum Lissabon dwaalt of in een schrift zijn literaire notities neerpent. Een kortere versie van het boek verscheen eerder als Privé-domein in 1990.

Wil je het boek lezen?Boek der rusteloosheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fernando Pessoa. Lezen Boek der rusteloosheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN