Schlumpf

Schlumpf - Ard op de Weegh | Tiliboo-afrobeat.com

...Schlumpf is zelfs in Zwitserland overleden zonder nog één keer zijn auto's te hebben gezien ... Schlumpf - Wikipedia ... . Alleen Hans Schlumpf is vorig jaar nog even teruggeweest in Mulhouse. Na meer dan tien jaar mocht hij weer even de oude fabriekshal in. Tijdens de rondwandeling tussen de auto's zei hij nauwelijks iets: hij leek zelf verbaasd over de gigantische verzameling die hij en zijn broer hadden aangelegd. Schlumpf designs and manufactures a complete line of standard and custom roll and material handling equipment including roll handlers, shaft handlers and unwind and rewind stands and core chucks. Schlumpf was groot geworden door goed op de centen te letten en gehaaid handelen. Hun leven ... bol.com | Schlumpf, Ard op de Weegh | 9789059611894 | Boeken ... . Schlumpf was groot geworden door goed op de centen te letten en gehaaid handelen. Hun leven was gevormd door hun tirannieke moeder bij wie het woord medemenselijkheid niet in het persoonlijk woordenboek stond. Standsverschil werd gekoesterd. De affaire Schlumpf i...

INFORMATIE

AUTEUR
Ard op de Weegh
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Schlumpf.pdf

OMSCHRIJVING

De affaire Schlumpf is wellicht een van de meest spraakmakende verhalen achter een prachtige verzameling auto's die bij elkaar is gebracht door twee Franse broers. Maar tevens ook de meest besproken autoverzameling ter wereld. Bijeengebracht door de gebroeders Schlumpf (Hans en Fritz) bevat het de parels uit de automobielindustrie.Het verhaal van deze Franse textielmagnaten werd uitgebreid in de media beschreven toen halverwege de jaren 70 beslag werd gelegd op de collectie door de vakbonden en later door de Franse overheid en de stad Mulhouse. De broers Schlumpf werden beschuldigd van frauduleus handelen om deze collectie te bemachtigen en dat over de rug van de arbeiders. In dit boek wordt het werkelijke verhaal achter de collectie verteld. De auteurs Ard en Arnoud op de Weegh hebben jarenlang onderzoek gedaan om de waarheid boven water te krijgen. In verschillende documenten die zij onder ogen kregen blijkt dat de invloed van de Franse overheid en de stad Mulhouse erg groot is geweest en dat de gebroeders Schlumpf ten onrechte beschuldigd zijn. Uit de stukken blijkt ook dat een faillissement zeker afgewend had kunnen worden door de verkoop van een deel van de verzameling auto's. Doordat het politieke belang zo groot was geworden moest dit afgewend worden. De broers Schlumpf moesten zelfs uit veiligheidsoverwegingen uitwijken naar Zwitserland. Dat de gehele waarheid tot op heden nog niet is verteld, lijkt overduidelijk.In de jaren tachtig ging de collectie voor een fractie van de waarde over naar de stichting die de collectie nu nog beheerd. Een groot deel van het boek zal gaan over deze collectie van ruim 450 auto's. Van hoe de collectie tot stand is gekomen tot de aparte manier waarop zij hun auto's kochten. Wat voor soort auto's zaten er in de collectie en wat waren de belangrijkste auto's. Een dertigtal specifieke voorbeelden van bijzondere auto's worden beschreven met technische details. Dit boek is geschreven om het ware verhaal achter de collectie naar buiten te brengen en tevens voor een stukje rehabilitatie. Een stukje tijdsgeest versus verzameldrift en politiek klimaat. Middels dit boek trachten de auteurs (tevens bekend van het boek ''Het lot van de Slapende Schoonheden'') het ware verhaal achter deze spraakmakende geschiedenis naar buiten te brengen en tevens de wereld te laten genieten van nooit eerder vertoonde beelden van de Schlumpf collectie.

Wil je het boek lezen?Schlumpf in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ard op de Weegh. Lezen Schlumpf Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN