Mediation reeks - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator

Mediation reeks - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator - Hugo Prein | Tiliboo-afrobeat.com

...on reeks - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator (Paperback) ... Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de ... ... . In de Mediationreeks worden de aspecten van mediation in... In Interventietechnieken en beroepsvaardigheden van de mediator beschrijft de auteur de meest in aanmerking komende interventietechnieken die de mediator kan hanteren. Hij besteedt hierbij ook aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Mediation reeks 2 - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator ... Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator ... . Mediation reeks 2 - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator (Paperback). In de Mediationreeks worden de aspecten van mediation in... Geschreven bij Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator. Goed leesbaar boek. Logische indeling. Aan de hand van voorbeelden worden mogelijke interventietechnieken toegelicht. Compleet boe...

INFORMATIE

AUTEUR
Hugo Prein
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Mediation reeks - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator.pdf

OMSCHRIJVING

In de Mediationreeks worden de aspecten van mediation in afzonderlijke delen behandeld, waaronder de juridische, communicatieve, organisatiekundige en de sociaalwetenschappelijke kanten ervan. De inhoud van de delen is gebaseerd op de huidige stand van de theorieontwikkeling en de behandeling ervan richt zich vooral op de relevantie voor de praktijk. De reeks wil zo een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het vakgebied. De afzonderlijke delen kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van opleidingen en trainingen en als naslagwerk voor de ervaren mediator. Ze vervullen ook een rol bij de professionalisering en certificering van mediators in Nederland.In Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator beschrijft de auteur de meest in aanmerking komende interventietechnieken voor de mediator. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, de oplossingsgerichte gesprekstherapie, coaching en organisatieontwikkeling.De auteur heeft het beoordelingsinstrument ontwikkeld om de beroepsvaardigheden van de mediator vast te stellen in het kader van de registratie tot MfN-registermediator. Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator bevat de nieuwe, in 2016 herziene versie van dit instrument en kan zo dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de registratie.Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op dit onderwerp en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Confl icthantering en Mediation en Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en geeft opleidingen en trainingen.

Wil je het boek lezen?Mediation reeks - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hugo Prein. Lezen Mediation reeks - Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN