Het verborgen licht

Het verborgen licht - Florence Caplow | Tiliboo-afrobeat.com

...borgen licht geeft eindelijk een stem aan alle vrouwen die ons voorgingen op het boeddhistische pad naar vrijheid en verlichting Zenshin Florence Caplow is soto-zen-priesteres in de lijn van Suzuki Roshi ... Boekwinkeltjes.nl - Mikeleitis, Edith - Het verborgen licht ... . Ze beoefent sinds meer dan 25 jaar vipassana en zen en is dharma-lerares, veldbotanica, essayiste en uitgeefster. Het verborgen licht is een verzameling van honderd koans en verhalen van boeddhistische vrouwen, vanaf de tijd van de historische Boeddha tot vandaag. In deze bijzondere en unieke verzameling bevinden zich tientallen leerverhalen die eeuwenlang onbekend zijn gebleven. De teksten die hierin zijn samengebracht geven op een indrukwekkende manier express ... Het verborgen licht - metadata.isbn.nl ... . In deze bijzondere en unieke verzameling bevinden zich tientallen leerverhalen die eeuwenlang onbekend zijn gebleven. De teksten die hierin zijn samengebracht geven op een indrukwekkende manier expressie aan de verworven vrijheid van een leven ... Het verborgen licht is een verzameling van honderd koans en verhalen van boeddhistische vrouwen, vanaf de tijd van de historische Boeddha tot nu. In deze...

INFORMATIE

AUTEUR
Florence Caplow
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het verborgen licht.pdf

OMSCHRIJVING

Het verborgen licht is een verzameling van honderd koans en verhalen van boeddhistische vrouwen, vanaf de tijd van de historische Boeddha tot vandaag. In deze bijzondere en unieke verzameling bevinden zich tientallen leerverhalen die eeuwenlang onbekend zijn gebleven. De teksten die hierin zijn samengebracht geven op een indrukwekkende manier expressie aan de verworven vrijheid van een leven zonder angst en beklemming en zijn in hun frisheid ongekend relevant voor zowel mannen als vrouwen hier en nu. In de bladzijden van dit boek ontmoeten we nonnen, leken die beoefenen temidden van het drukke familieleven, bekende leraren die geroemd worden door de keizer en oude vrouwtjes die thee verkopen langs de kant van de weg.Het verborgen licht geeft eindelijk een stem aan alle vrouwen die ons voorgingen op het boeddhistische pad naar vrijheid en verlichtingZenshin Florence Caplow is soto-zen-priesteres in de lijn van Suzuki Roshi. Ze beoefent sinds meer dan 25 jaar vipassana en zen en is dharma-lerares, veldbotanica, essayiste en uitgeefster. Als reizende non is ze meestal ergens in het Westen van de Rocky Mountains te vinden. Eerst kortgeleden heeft ze een bloemlezing met teksten over de natuur, Wildbranch, uitgegeven. Haar essays zijn te lezen in Tricycle, Inquiring Mind en op haar blog: Slipping Glimpser, Zen Wanderings and Wonderings.Reigetsu Susan Moon praktiseert sinds 35 jaar in de traditie van de soto-zen in het Berkeley Zen Center en thans in de Every day Zen Sangha, waar haar door Zoketsu Norman Fischer de functie van lekenlerares is toevertrouwd. Tot de door haar geschreven boeken behoren klassiekers als The Life and Letters of Tofu Roshi en het recent verschenen, This is getting Old: Zen Thougts on Aging. Vele jaren lang heeft zij Turning Wheel, het tijdschrift van de Buddhist Peace fellowship uitgegeven.

Wil je het boek lezen?Het verborgen licht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Florence Caplow. Lezen Het verborgen licht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN