Het familiestatuut

Het familiestatuut - Jacqueline Van Zwol | Tiliboo-afrobeat.com

...ellen van een familiestatuut is een uitstekend middel om het gesprek op gang te krijgen, de belangen en opvattingen te verhelderen en goede afspraken te maken ... Familiestatuut | Kooijman Autar Notarissen Rotterdam ... . In dit boek vertellen Jacqueline van Zwol en Albert Jan Thomassen waarom je een familiestatuut opstelt, wat je er in zet en hoe je het aanpakt. In Het familiestatuut wordt uitgebreid belicht waarom een familiebedrijf een goed ontwikkeld statuut op zou moeten stellen, en hoe je dat dan aanpakt. Naast uitgebreide tips en stap voor stap toelichting en achtergronden, geven de auteurs tal van voorbeelden uit het bedrijfsleven. Het boek leest makkelijk ... FBNed - Het familiestatuut ... . Naast uitgebreide tips en stap voor stap toelichting en achtergronden, geven de auteurs tal van voorbeelden uit het bedrijfsleven. Het boek leest makkelijk en lekker, maar wat opvallend is: ik was enorm geboeid, en wilde het boek graag lezen. Het familiestatuut is een document waarin afspraken staan met betrekking tot de onderneming. Door het opstellen van een familiestatuut legt u een aantal elementaire zaken vast en voorkomt u nodeloze discussies en mogelijk een conflict in de toekom...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacqueline Van Zwol
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Het familiestatuut.pdf

OMSCHRIJVING

Vroeg of laat komt een familiebedrijf voor nieuwe keuzes te staan. Hoe gaan we verder? Wie heeft welke rol? Hoe houden we de familie erbij betrokken? Lastige vragen, want de belangen van de familie, het bedrijf en de eigenaren willen nog wel eens botsen. Het opstellen van een familiestatuut is een uitstekend middel om het gesprek op gang te krijgen, de belangen en opvattingen te verhelderen en goede afspraken te maken. In dit boek vertellen Jacqueline van Zwol en Albert jan Thomassen waarom je een familiestatuut opstelt, wat je er in zet en hoe je het aanpakt. Ze geven talloze voorbeelden uit de praktijk van kleine en grote familiebedrijven en reiken praktische handvatten aan om direct mee aan de slag te gaan.'Goed boek, het gesprek met de familie heeft ons veel opgeleverd.''Heel handig om de familieden voor te bereiden op het gesprek.''De voorbeelden van familiestatuten zijn voor ons heel waardevol gebleken.'Jacqueline van Zwol begeleidt familiebedrijven bij generatiewisseling. Ze schreef Gespreid bedje of spijkerbed - Over opvolgers in familiebedrijven. Ze is adviseur, mediator, commissaris en coach voor vele bedrijfsfamilies.Albert Jan Thomassen maakt als adviseur de dilemma's helder die zich voordoen rondom familiebedrijven en begeleidt families bij het maken van hun familiestatuut. Hij is directeur van FBNed | Familiebedrijven Nederland.

Wil je het boek lezen?Het familiestatuut in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacqueline Van Zwol. Lezen Het familiestatuut Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN