De jonge Rembrandt

De jonge Rembrandt - Onno Blom | Tiliboo-afrobeat.com

...onstelling Jonge Rembrandt - Rising Star laat zien hoe het uitzonderlijke talent van Rembrandt Harmensz ... Jonge Rembrandt - Rising Star - De uitagenda van Leiden ... ... . van Rijn zich in de periode van 1624 tot 1634 ontwikkelde. Rembrandts werk, ook uit zijn eerste tien jaren, getuigt van een uitzonderlijk talent. De Auteur weet ondanks het gebrek aan informatie een goed beeld te schetsen van de jonge jaren van Rembrandt. Dit deed de Auteur door op zoek te gaan in Leiden, zijn werkplek, zijn woonhuis en studiehuis. Natuurlijk is er ook de nodige info via de kunsthistorici. Het boek bevat echter ook veel verhalen ov ... Tentoonstelling Jonge Rembrandt - Rising Star - Museum De ... ... . Natuurlijk is er ook de nodige info via de kunsthistorici. Het boek bevat echter ook veel verhalen over Constantijn Huygens en Jan Lievens. Jonge Rembrandt 15 juli 1606. Op 15 juli werd Rembrandt in 1606 als negende kind van een molenaar in Leiden geboren. Hij groeide op in redelijke welvaart en ontwikkelde zich in het begin van deze Gouden Eeuw tot groot kunstenaar. Jonge Rembrandt. Rising Star: Met gedur...

INFORMATIE

AUTEUR
Onno Blom
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
De jonge Rembrandt.pdf

OMSCHRIJVING

Van Rembrandts jeugd weten we weinig tot niets. Het intiemstewat we van hem hebben is zijn werk, dat ook in die vroege jarenal verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgangen, vooral, de menselijkheid.Voor zijn portret van de kunstenaar als jonge man heeft OnnoBlom, gelauwerd biograaf en zelf een echte Leidenaar, zich verdieptin de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarinRembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaarvan zijn leven doorbracht.Leiden, met haar jonge universiteit, immigrantenstroom enbloeiende lakenhandel, bood Rembrandt de kans om zichzelfuit te vinden. Hoe deed hij dat? Werd hij een geniale kunstenaardoor de genius loci, de geest van Leiden, zijn familie, zijn leermeesters,opdrachtgevers, concurrenten, collega's en vrienden?Of was zijn ontwikkeling als kunstenaar een hoogstpersoonlijk,eigenzinnig avontuur?Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Dat is de vraag.

Wil je het boek lezen?De jonge Rembrandt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Onno Blom. Lezen De jonge Rembrandt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN