Basisboek Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg

Basisboek Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg - Toine Pieters | Tiliboo-afrobeat.com

...ie en geschiedenis van de gezondheidszorg : twee perspectieven Guy Widdershoven & Toine Pieters Inleiding 13 Filosofie als reflectie op praktisch handelen 15 Geschiedenis als studie van gezondheidszorgpraktijken in verleden en heden 18 De opzet van dit boek 22 Tot slot 25 deel i gezondheidszorg als maatschappelijk verschijnsel Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg biedt historische context en filosofische reflectie bij de centrale thema's en concepten in de gezondheidszorg, met een oriëntatie op de praktijk en de toekomst ... Basisboek Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg ... ... . De twaalf hoofdstukken worden geschreven door duo's, bestaande uit een filosoof en een historicus. Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg biedt historische context en filosofische reflectie bij de centrale thema's en concepten in de gezondheidszorg, met een oriëntat ... Basisboek Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg ... . De twaalf hoofdstukken worden geschreven door duo's, bestaande uit een filosoof en een historicus. Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg biedt historische context en filosofische reflectie bij de centrale thema's en concepten in de gezondheidszorg, met een oriëntat...

INFORMATIE

AUTEUR
Toine Pieters
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Basisboek Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg.pdf

OMSCHRIJVING

Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg biedt historische context en filosofische reflectie bij de centrale thema's en concepten in de gezondheidszorg, met een oriëntatie op de praktijk en de toekomst. De twaalf hoofdstukken worden geschreven door duo's, bestaande uit een filosoof en een historicus. Aan de orde komen onderwerpen als: ziektebegrip, lichaamsbeeld, publieke gezondheidszorg, psychiatrie, hersenen en identiteit, etnische en sociaaleconomische ongelijkheid in gezondheid, disability, medische technologie, vraagstukken rond de geboorte en de dood en geneeskunde als grensverleggende wetenschap. Het boek is primair bedoeld voor de studenten geneeskunde, maar is ook geschikt voor mensen met interesse in de historische en filosofische grondslagen van de geneeskunde.Toine Pieters is hoogleraar geschiedenis van de gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Guy Widdershoven is hoogleraar medische ethiek aan de Vrije Universiteit. Eerder publiceerde hij bij Boom Ethiek in de kliniek (vijf drukken), Basisboek ethiek en recht in de gezondsheidszorg (2016) en Handboek ethiekondersteuning (2016).

Wil je het boek lezen?Basisboek Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Toine Pieters. Lezen Basisboek Filosofie en geschiedenis van de gezondheidszorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN