"Van ''afrigten naar onderwijs'''

..."afrigten naar onderwijs"', 100 jaar beroepsonderwijs in Nederland' door Ruud Klarus - Onze prijs: €29,95Gratis verzending ... Blijf op de hoogte van actualiteiten in po, vo, mbo ... ... . Beroepsonderwijs is niet weg te denken uit het Nederlandse onderwijs. Dat was voor de negentiende eeuw nog lang niet vanzelfsprekend. Met de Nijverheidswet van 1919 kreeg het beroepsonderwijs zijn wettelijke status. Honderd jaar later blikt onderwijsman Ruud Klarus hierop terug.\\n\\nDe ontwikkeling van het beroepsonderwijs gaat zij aan zij met grote maatschappelijke veranderingen; ook is de ... Ber ... 6 bekende onderwijsvisies van scholen | Opa 'n oma ... .\\n\\nDe ontwikkeling van het beroepsonderwijs gaat zij aan zij met grote maatschappelijke veranderingen; ook is de ... Beroepsonderwijs is niet weg te denken uit het Nederlandse onderwijs. Dat was voor de negentiende eeuw nog lang niet vanzelfsprekend. Met de Nijverheidswet van 1919 kreeg het beroepsonderwijs zijn wettelijke status. Honderd ja...

INFORMATIE

AUTEUR
Ruud Klarus
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
"Van ''afrigten naar onderwijs'''.pdf

OMSCHRIJVING

Beroepsonderwijs is niet weg te denken uit het Nederlandse onderwijs. Dat was voor de negentiende eeuw nog lang niet vanzelfsprekend. Met de Nijverheidswet van 1919 kreeg het beroepsonderwijs zijn wettelijke status. Honderd jaar later blikt onderwijsman Ruud Klarus hierop terug.De ontwikkeling van het beroepsonderwijs gaat zij aan zij met grote maatschappelijke veranderingen; ook is de wetgeving rondom het onderwijs in de afgelopen eeuw drastisch veranderd. Wat hield onderwijsmakers bezig in deze periode en hoe speelden sociale veranderingen in op het onderwijs? Welke rol speelde bildung erin? Ruud Klarus neemt ruim honderd jaar lager en middelbaar beroepsonderwijs onder de loep om op deze vragen antwoord te geven. Daarbij schenkt hij vooral aandacht aan bijzondere leraren die hun stempel op het onderwijs hebben gedrukt.Een kleurrijk boek dat een roerig en belangrijk deel van de onderwijsgeschiedenis de aandacht geeft die het verdient.

Wil je het boek lezen?"Van ''afrigten naar onderwijs''' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ruud Klarus. Lezen "Van ''afrigten naar onderwijs''' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN