De zes freules

De zes freules - Laura Thompson | Tiliboo-afrobeat.com

...chreven bij De zes freules. Het verhaal van de Mitfordzussen is superinteressant, maar deze biografie is zo onlogisch opgebouwd, dat het moeilijk is je aandacht erbij te houden ... De zes freules - Laura Thompson - (ISBN: 9789401910729 ... ... . Ik heb geen idee welke volgorde ze hanteert, maar met chronologie, persoon of onderwerp heeft het niets te maken. De zes freules. 'De zes freules' van Laura Thompson is het verhaal van de zussen Mitford, zes dochters uit een oude Engelse adellijke familie. Ze schitterden op de debutantenbals in het interbellum. Allemaal waren ze voorbestemd om een goed huwelijk te sluiten. Maar het liep heel anders.Nancy werd bestsellerauteur, ... De zes freules - Laura Thompson | 9789401910736 ... ... . Ze schitterden op de debutantenbals in het interbellum. Allemaal waren ze voorbestemd om een goed huwelijk te sluiten. Maar het liep heel anders.Nancy werd bestsellerauteur, en beschreef de gebruiken van haar stand. In De zes freules. De geschiedenis van de zussen Mitford beschrijft Laura Thompson hoe de politiek in de jaren dertig een splijtzam werd tussen de zusjes Mitford. Diana en Unity bekeerden zich tot het fascisme, Jessica werd communist en Nancy slo...

INFORMATIE

AUTEUR
Laura Thompson
DIMENSIE
3,6 MB
BESTANDSNAAM
De zes freules.pdf

OMSCHRIJVING

'De zes freules' is een buitengewone familiekroniek over zes opmerkelijke zussen, geboren tussen 1904 en 1920. Eén van hen, Unity, was bevriend met Adolf Hitler.'De zes freules' van Laura Thompson is het verhaal van de zussen Mitford, zes dochters uit een oude Engelse adellijke familie. Ze schitterden op de debutantenbals in het interbellum. Allemaal waren ze voorbestemd om een goed huwelijk te sluiten. Maar het liep heel anders.Nancy werd bestsellerauteur, en beschreef de gebruiken van haar stand. Pamela had een relatie met John Betjeman, hield van het landleven en werd kippenfokker. Diana was fascist en trouwde met Oswald Mosley, de leider van de Britse fascistenpartij. Unity was fan van Hitler en schoot zichzelf door het hoofd toen Groot-Brittannië de oorlog verklaarde aan Duitsland. Daarna bleef ze nog vier jaar in leven. Jessica was lid van de Amerikaanse communistische partij. Deborah trouwde en werd de hertogin van Devonshire. Maar stiekem was ze idolaat van Elvis Presley en had ze haar studeerkamer volhangen met plaatjes van the king.Dit boek is een verzameling onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhalen. Laura Thompson beschrijft de rol van de elite, op een moment in de geschiedenis dat de adel haar traditionele rol verloor. Alle ideologieën van de twintigste eeuw komen voorbij in deze biografie, die leest als een roman. Met fotokatern.

Wil je het boek lezen?De zes freules in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Laura Thompson. Lezen De zes freules Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN