DANS!

DANS! - Etje Heijdanus-De Boer | Tiliboo-afrobeat.com

...an in diverse categorieën worden ingedeeld ... Dans - Wikipedia, den frie encyklopædi ... . Een belangrijke indeling is die in solodans, partnerdans en groepsdans. Er worden vele muziek-en dansstijlen onderscheiden. Zo bestaan er specifieke dansen bij verschillende stijlen muziek, zoals hiphop, modern, jazz, ballet, latin, ballroom, balfolk, swing en disco.Bij latin en ballroom is er ook de optie om aan formatiedans te doen. DANS bestaat 15 jaar! Begonnen als klein instituut, met 15 werknemers, is DANS in 15 jaar uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse data-infrastructuur. Met bijna 60 werknemers verleent DANS die ... Dansschool Amsterdam | Amsterdam | Dans Dansen ... . Met bijna 60 werknemers verleent DANS diensten aan zowel instituten, dataprofessionals als onderzoekers en zorgt het voor permanente toegang tot digitale onderzoeksgegevens. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook ...

INFORMATIE

AUTEUR
Etje Heijdanus-De Boer
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
DANS!.pdf

OMSCHRIJVING

Dans is de laatste jaren een volwaardig vak geworden in het basisonderwijs. Leerlingen dansen graag. Dansen sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang. Zo verkennen zij zichzelf, de ander en de wereld. DANS! is gebaseerd op de Kennisbasis Dans en is hiermee een praktisch handboek voor het basisonderwijs met als uitgangspunt 'leren door doen'. De tweede druk van DANS! maakt een verdiepingsslag met nieuwe (praktijk)inzichten. Ook wordt tegemoetgekomen aan de suggesties van de gebruikers van het boek. De volgende wijzigingen zijn aangebracht: *nieuwe inzichten op het gebied van cultuureducatie en 21e-eeuwse vaardigheden, waaronder creativiteitsontwikkeling en onderzoekend vermogen;*een inzichtelijke leer-/ontwikkelingslijn: hoe te komen van een eerste dansactiviteit tot het volledig zelf ontwerpen van integratieve danslessen;*leertheoretische onderbouwing van dans in het onderwijs;*actualisatie van de leerlijn dans voor de leerlingen van groep 1 tot en met 8;*meer aandacht voor de voorgestructureerde dans, receptie en reflectie;*aandacht voor receptie van professionele dans;*meer uitgewerkte voorbeelden van begeleiden van een dansproces in de (stage)praktijk voor groep 1 t/m 8;*meer variatie in voorbeeldlessen, kijkwijzers, casussen, praktijkvoorbeelden en suggesties;*inspirerend beeldmateriaal, waaronder fragmenten van voorstellingen van Nederlands Danstheater; DANS! richt zich op pabo studenten en leerkrachten in het basisonderwijs. Het handboek is ook geschikt voor studenten aan een dansacademie.Etje Heijdanus en Anouk van Nunen zijn medeopstellers van de Kennisbasis Dans en Drama. Net als co-auteur Pauline Verhallen zijn of waren zij docent dans en drama bij de Hogeschool Inholland. Co-auteur Ronald Hueskens is docent drama aan de Hogeschool van Amsterdam.

Wil je het boek lezen?DANS! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Etje Heijdanus-De Boer. Lezen DANS! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN