Botsende beschavingen

Botsende beschavingen - Samuel P. Huntington | Tiliboo-afrobeat.com

...sende beschavingen' (Engels: Clash of Civilizations) is de theorie van de Amerikaanse politicoloog Samuel Huntington die zegt dat de culturele en religieuze identiteit van mensen de belangrijkste bron van conflicten wordt in de periode na de Koude Oorlog ... Mandolines in Nicosia - De Groene Amsterdammer ... .. De theorie werd voor het eerst geformuleerd in 1993 in een artikel in Foreign Affairs, getiteld The Clash of Civilizations?, als ... In Botsende beschavingen haalt Huntington de illusie van harmonie tussen culturen genadeloos onderuit en stelt hij het conflict centraal. Oorlogen tussen nationale staten en ideologieën zijn verleden tijd. Toekomstige conflicten zullen verlopen volgens de breuklijnen van culturen en beschavingen. Botsende beschavingen CULTUUR EN CONFLICT IN DE 21STE EEUW Na de gebeurtenissen van 11 sept ... Botsende beschavingen - Samuel P. Huntington ... . Oorlogen tussen nationale staten en ideologieën zijn verleden tijd. Toekomstige conflicten zullen verlopen volgens de breuklijnen van culturen en beschavingen. Botsende beschavingen CULTUUR EN CONFLICT IN DE 21STE EEUW Na de gebeurtenissen van 11 september 2001 krijgt deze heldere ...

INFORMATIE

AUTEUR
Samuel P. Huntington
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Botsende beschavingen.pdf

OMSCHRIJVING

Het klassieke werk over de wereldpolitiek opnieuw beschikbaar en actueler dan ooit.In Botsende beschavingen haalt Huntington de illusie van harmonie tussen culturen genadeloos onderuit en stelt hij het conflict centraal. Oorlogen tussen nationale staten en ideologieën zijn verleden tijd. Toekomstige conflicten zullen verlopen volgens de breuklijnen van culturen en beschavingen. Huntington onderscheidt in dit werk negen beschavingen in de nieuwe wereldorde, die gedomineerd zullen worden door de westerse enerzijds en de Chinese en islamitische anderzijds. Botsende beschavingen is een belangrijk document over de toestand van de wereld.

Wil je het boek lezen?Botsende beschavingen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Samuel P. Huntington. Lezen Botsende beschavingen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN