Bij nader inzien

Bij nader inzien - J.J. Voskuil | Tiliboo-afrobeat.com

...der inzien. Serie, 1991, 0 seizoenen U bent hier: cinema ... Filosofieblog Bij Nader Inzien compleet vernieuwd! | OZSW ... . Series . Verenigde Staten 1991. Televisieserie van Met o.a. Anneke Blok, Pierre Bokma, Margo Dames, Coen Flink en Porgy Franssen. VPRO Cinema. Een half dozijn jongelui heeft WO II vanaf een afstand meegemaakt. Inzien duidt dit meer algemeen aan. Begrijpen is het verband zien, dat er tusschen de deelen van het een of ander, eene redeneering of handeling, bestaat; het zegt minder aangaande de inspanning, die voor de daad van verstaan noodig is geweest; in de spreektaal wordt hiervoor ook vatten gebruikt. De roman Bij nader inzien, voor het eerst in 1963 versc ... Bij nader inzien - Vertaling naar Engels - voorbeelden ... ... . De roman Bij nader inzien, voor het eerst in 1963 verschenen, is de fascinerende beschrijving van een groep studenten Nederlands in Amsterdam tussen 1946 en 1953. Met een grote rijkdom aan onvergetelijke details weet J....

INFORMATIE

AUTEUR
J.J. Voskuil
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Bij nader inzien.pdf

OMSCHRIJVING

De roman Bij nader inzien, voor het eerst verschenen in 1963, is de fascinerende beschrijving van een groep studenten Nederlands in Amsterdam tussen 1946 en 1953. Met een grote rijkdom aan onvergetelijke details weet J.J. Voskuil de typisch na-oorlogse atmosfeer van het studentenleven uit die tijd op te roepen. Vooral via de talloze op studentenkamers gevoerde discussies, waarin de literatuur een belangrijke rol speelt, raakt de lezer heel geleidelijk bekend met de persoonlijkheid en de opvattingen van elk van de personages: de studenten voelen verwantschap met het gedachtegoed dat het tijdschrift Forum in de jaren ’30 uitdroeg: het denken in ‘vriend en vijand’, de nadruk op intelligentie en de afkeer van wetenschap. Maarten Koning, alter-ego van de schrijver, leert zichzelf bij stukjes en beetjes kennen, door te letten op hoe hij reageert op verschillende situaties, alleen, of met anderen. Een centrale vraag voor hem, en daarom ook in de roman, is die naar de betekenis van vriendschap. Maarten Koning moet uiteindelijk ervaren dat vriendschap bij nader inzien niets te betekenen heeft. Drieëndertig jaar na de verschijning van deze debuutroman verscheen het eerste deel van Het Bureau, een roman in zeven delen, waarmee Voskuil zijn naam als schrijver definitief vestigde.

Wil je het boek lezen?Bij nader inzien in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.J. Voskuil. Lezen Bij nader inzien Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN