Het lijden van de jonge Werther

Het lijden van de jonge Werther - Johann Wolfgang von Goethe | Tiliboo-afrobeat.com

...den des jungen Werthers (NL: Het lijden van de jonge Werther; gezien het Duitse meervoud eigenlijk 'De kwellingen') is een briefroman van Goethe ... Leiden des jungen Werther - Geschiedenis.nl ... .. Het boek, uitgegeven in 1774 was Goethes eerste roman. Het maakte hem meteen tot een van de meest gevierde schrijvers van heel Duitsland. Geen enkel ander boek van Goethe werd zo graag door zijn tijdgenoten gelezen, en zijn levenslange roem ... Geschreven bij Het Lijden Van De Jonge Werther. Na al die tijd lijkt Goethe's klassieker maar verrassend weinig aan kracht te hebben ingeboet. Als jongeman van ongeveer de leeftijd van Werth ... Het lijden van de jonge Werther | Het Nationale Theater ... . Na al die tijd lijkt Goethe's klassieker maar verrassend weinig aan kracht te hebben ingeboet. Als jongeman van ongeveer de leeftijd van Werther, kan ik me prima inleven in de strijd die hij levert met zijn passies en toch ook de maatschappij, waarin hij maar slecht lijkt te aarden. Het lijden van de jonge Werther (Duits: Die Leiden des jungen Werthers) is een losjes autobiografische briefroman door Johann Wolfgang von Goethe, voor het eerst gepubliceerd in 1774.Een herzi...

INFORMATIE

AUTEUR
Johann Wolfgang von Goethe
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Het lijden van de jonge Werther.pdf

OMSCHRIJVING

In 1774 verscheen te Leipzig, anoniem, Die Leiden des jungen Werthers. De naam van de schrijver bleef niet lang geheim: Johann Wolfgang Goethe. Het boek maakte die naam in de hele wereld bekend. Zelden is er een boek verschenen dat zijn tijd zo in de nerf wist te raken. Een groot aantal vooral jonge mensen kon zich met de held identificeren. Die held was Werther, de intelligente, romantische jongeman, die in Lotte zijn grote liefde ontmoette, maar moest ervaren dat die niet beantwoord werd. Zij had haar hart aan een ander geschonken. Wanneer Werther zich dat tenslotte heeft gerealiseerd, maakt hij een eind aan zijn leven. In zijn dagboek schrijft hij over het geluk dat hem deelachtig werd voor háár te kunnen sterven. Aan zijn schrijftafel gezeten schiet hij zich een kogel door het hoofd. Goethes Het lijden van de jonge Werther deed een golf van emotie door Duitsland slaan. Het boek werd zowel krachtig veroordeeld als tot het boek van de eeuw verheven. Georg Lukács heeft de betekenis van het boek zo aangegeven: 'Het lijden van de jonge Werther is een van de grootste liefdesromans uit de wereldliteratuur, omdat Goethe heel het leven van zijn tijd met al zijn conflicten in deze liefdestragedie heeft samengevat.

Wil je het boek lezen?Het lijden van de jonge Werther in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Johann Wolfgang von Goethe. Lezen Het lijden van de jonge Werther Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN