Help, mijn juf is een paard!

Help, mijn juf is een paard! - Paulien Rutgers | Tiliboo-afrobeat.com

...het filmpje over 'Help, mijn juf is een paard!' Dankzij de werkzame factoren van paarden heeft ze sinds de start van haar praktijk in 2004 ruim 200 kinderen geholpen ... Samenvatting Mijn juf is een paard - Stuvia ... . Het gaat om kinderen die vastlopen in het onderwijs of die in hun persoonlijke ontwikkeling problemen ervaren. In 'Help, mijn juf is een paard!' schetst Paulien een voorbeeld van een best practice, een wijze van praktijk voeren waarvan we kunnen leren. Heel genereus neemt ze ons mee langs alle paden die ze heeft afgelopen op haar jarenlange zoektocht naar 'hoe het werkt, waarom het werkt en voor wie het werkt'. O ... Help, mijn juf is een paard! - Agradi ... . Heel genereus neemt ze ons mee langs alle paden die ze heeft afgelopen op haar jarenlange zoektocht naar 'hoe het werkt, waarom het werkt en voor wie het werkt'. Op die manier ontdoet ze Animal ... 'Help, mijn juf is een paard!' het versterken van executieve functies door ervaringsleren met paarden Paulien Rutgers. Nederlands | Hardcover € 36,00 + 72 punten ... De paarden hebben een positief effect op het lee...

INFORMATIE

AUTEUR
Paulien Rutgers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Help, mijn juf is een paard!.pdf

OMSCHRIJVING

In "Help, mijn juf is een paard!' wordt met wetenschappelijk onderbouwde theorie en veel praktijkvoorbeelden helder uiteengezet hoe het paard een rol kan spelen in het versterken van executieve functies door middel van ervaringsleren.Sinds 2004 werkt Paulien Rutgers met het ondersteunend inzetten van paarden bij interventies die tot doel hebben om kinderen met specifieke hulpvragen tussen de 4 en 18 jaar te stimuleren zich verder te ontwikkelen. Meer dan de helft van deze kinderen kampt met schooluitval en/of risicovol gedrag. Ze hebben op één of meerdere executieve functies ondersteuning nodig met daarbij een terugkoppeling naar het gezin en de school. De paarden hebben een positief effect op het leervermogen, de zelfreflectie en de bewustwording van deze kinderen.In dit boek brengt Paulien Rutgers al haar ervaring en de resultaten van haar zoektocht naar de verklaring voor het effect dat paarden hebben samen. Ze bezocht nationale en internationale symposia, lezingen en cursussen, bestudeerde artikelen en boeken, voerde gepassioneerde gesprekken met onderzoekers en collega's met als resultaat een samenvattende theorie met een vertaling naar de praktijk.Een onmisbaar boek voor hbo-studenten en docenten "dier in de zorg' en Social Work en professionals in het werkveld.Toen Paulien voor haar veertiende verjaardag eindelijk op paardrijles mocht, kwam ze vrijwel direct in aanraking met het paardrijden voor gehandicapten. Ze begon daarbij te helpen en het liet haar sindsdien niet meer los. Dertien jaar later was ze zelf instructrice en nog eens negentien jaar later bevlogen eigenaresse van een eigen praktijk, waarin ze achttien jaar uiteenlopende onderwijservaring combineerde met de inmiddels tweeëndertig jaar ervaring met en passie voor het paardrijden voor gehandicapten. Dezelfde passie, kennis en ervaring ligt ten grondslag aan dit boek.

Wil je het boek lezen?Help, mijn juf is een paard! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Paulien Rutgers. Lezen Help, mijn juf is een paard! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN