Muzikale stijlgeschiedenis + CD

Muzikale stijlgeschiedenis + CD - Wouter Steffelaar | Tiliboo-afrobeat.com

...e stijlgeschiedenis (Paperback). Hoe herken je Gregoriaans, Renaissance-muziek, Barok, muziek uit de Klassieke periode, Romantiek, ... Wouter Steffelaar - Muzikale stijlgeschiedenis - Klassiek ... ... ... Muzikale stijlgeschiedenis + CD (Paperback). Hoe herken je Gregoriaans, muziek uit de Renaissance, Barokmuziek, muziek uit de Klassieke periode,... Muzikale stijlgeschiedenis + 2 cd's, van W. Steffelaar Artikelnummer: 9789057122484. Bestel op Gospel.nl met gratis verzending vanaf €20 Muzikale stijlgeschiedenis + CD (eBook) Muzikale stijlgeschiedenis + CD is een geweldig boek. We raden u aan het boek van Muzikale stijlgeschiedenis + CD PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook ... Theaterboekwinkel - Veilig online kopen en bestellen ... . We raden u aan het boek van Muzikale stijlgeschiedenis + CD PDF te downloaden op onze website pianofortefestival.nl Er zijn ook ...

INFORMATIE

AUTEUR
Wouter Steffelaar
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Muzikale stijlgeschiedenis + CD.pdf

OMSCHRIJVING

Hoe herken je Gregoriaans, muziek uit de Renaissance, Barokmuziek, muziek uit de Klassieke periode, Romantiek, Impressionisme, Expressionisme? Ervaren beluisteraars van klassieke muziek kunnen op het gehoor meestal wel 'intuïtief' vaststellen uit welke stijlperiode een compositie ongeveer stamt ('0 ja, dat is typisch Barokmuziek'), maar vinden het vaak moeilijk te verwoorden waarom dat zo is. Hiertoe is het belangrijk kennis te hebben van de ontwikkeling van stijlkenmerken in de muziekgeschiedenis, waaraan verrassend 'logische' patronen ten grondslag blijken te liggen. Dit boek legt die patronen in grote lijnen bloot. Daartoe worden de verschillende stijlperioden onderworpen aan een analyse van stijlkenmerken als stemvoering, toonomvang, toonstelsel, melodievorming, ritmiek, harmonie, structuur, verhouding van tekst en muziek. De behandelde stijlperioden zijn: Middeleeuwen, Renaissance, Barok, de Klassieke periode, Romantiek, Impressionisme en de Twintigste eeuw (Expressionisme, Neoclassicisme en enkele 'moderne' stromingen). Dit boek (inclusief een zeer uitgebreide verklarende woordenlijst en een cd met 38 luistervoorbeelden) biedt een compacte cursus voor muziekleerlingen en -studenten en een ieder die een handzaam overzicht wil hebben van de muzikale stijlgeschiedenis. Kennis van de stijlgeschiedenis en luistervaardigheid gaan hand in hand. Het uiteindelijke doel van dit boek is dan ook de vergroting van de luistervaardigheid.

Wil je het boek lezen?Muzikale stijlgeschiedenis + CD in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Wouter Steffelaar. Lezen Muzikale stijlgeschiedenis + CD Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN