Het ontwerp van de openbare ruimte

Het ontwerp van de openbare ruimte - Han Meyer | Tiliboo-afrobeat.com

...twerp van de openbare ruimte is actueel, niet alleen omdat de laatste jaren op vele plaatsen het bestaande stedelijke gebied wordt heringericht, maar vooral omdat er een enorme toename is waar te nemen van het areaal van openbare ruimte en openbare werken in de vorm van nieuwe straten- en wegenstelsels, overdekte, gestapelde en ondergrondse openbare ruimte, enzovoort ... Welkom bij het Handboek Openbare Ruimte van de gemeente ... ... . Samenvatting Het ontwerp van de openbare ruimte Han Meyer, Frank de Josselin de Jong, Maarten Jan Hoekstra. Beknopte samenvatting van het gehele boek, gemaakt door 2 bouwkunde scholieren uit 2013/2014. Universiteit / hogeschool. Technische Universiteit Delft. Vak. Grondslagen 2 Openbare Ruimte en het Publieke Gebouw (BK2GR2) Het ontwerp van de openbare ruimte is actueel, niet alleen omdat de laatste jaren op vele plaatsen het bestaande stedelijke gebied wordt heringerich ... Webinar Integraal ontwerpen openbare ruimte ... . Beknopte samenvatting van het gehele boek, gemaakt door 2 bouwkunde scholieren uit 2013/2014. Universiteit / hogeschool. Technische Universiteit Delft. Vak. Grondslagen 2 Openbare Ruimte en het Publieke Gebouw (BK2GR2) Het ontwerp van de openbare ruimte is actueel, niet alleen omdat de laatste jaren op vele plaatsen het bestaande stedelijke gebied wordt heringericht, maar vooral omdat er een enorme toename is waar te nemen van het areaal van openbare...

INFORMATIE

AUTEUR
Han Meyer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Het ontwerp van de openbare ruimte.pdf

OMSCHRIJVING

De kern van de stedenbouw in het perspectief van de eenentwintigste eeuwDeel 2 in de reeks De kern van de stedebouw in het perspectief van de eenentwintigste eeuw. Het ontwerp van de openbare ruimte is een van de kerntaken van de stedenbouwkunde. Structurering en vormgeving van de netwerken van de openbare ruimte, zowel van de lineaire elementen als van de knooppunten, zijn een voorwaarde voor het ontstaan van ‘stedelijkheid’. Het gaat hier niet primair om ‘design’ en ‘beautification’ van de openbare ruimte, maar om het ontwikkelen van de voorwaarden voor meervoudig en complex ruimtegebruik, voor uitwisseling en dynamiek. Voor het ontwerp van de openbare ruimte zijn zowel de tekening van het platte vlak als die van het profiel wezenlijk. Dit ontwerp vereist gedegen vakmanschap, gebaseerd op kennis van de verschillende (mogelijke) vormen van gebruik van de openbare ruimte en van de ontwikkeling van het repertoire van typen openbare ruimte.Het ontwerp van de openbare ruimte is actueel, niet alleen omdat de laatste jaren op vele plaatsen het bestaande stedelijke gebied wordt heringericht, maar vooral omdat er een enorme toename is waar te nemen van het areaal van openbare ruimte en openbare werken in de vorm van nieuwe straten- en wegenstelsels, overdekte, gestapelde en ondergrondse openbare ruimte, enzovoort. Tevens wordt een aantal integrale, recent gerealiseerde ontwerpen van de openbare ruimte van diverse soorten stadsdelen uitgebreid besproken en gedocumenteerd.

Wil je het boek lezen?Het ontwerp van de openbare ruimte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Han Meyer. Lezen Het ontwerp van de openbare ruimte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN