De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief

De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief - Marleen Groeneveld | Tiliboo-afrobeat.com

...erlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief 1e druk is een boek van Harriet Vermeer uitgegeven bij Uitgeverij S ... De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief ... .W.P. B.V.. ISBN 9789088507946 De Nederlandse kinderopvang is een belangrijk opvoedmilieu voor vele kinderen in de voorschoolse periode en de schoolse periode. De Nederlandse kinderopvang is een belangrijk opvoedmilieu voor vele kinderen in de voorschoolse periode en de schoolse periode. Recent wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse en buitenlandse kinderopvang heeft ons meer geleerd over de pedag ... De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief ... . Recent wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse en buitenlandse kinderopvang heeft ons meer geleerd over de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang, de effecten van kinderopvang op de ontwikkeling van kinderen en de professionalisering van de sector. In dit boek vatten we de resultaten samen uit wetenschappelijk onderzoek van de Ne...

INFORMATIE

AUTEUR
Marleen Groeneveld
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief.pdf

OMSCHRIJVING

De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief 1e druk is een boek van Harriet Vermeer uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088507946 De Nederlandse kinderopvang is een belangrijk opvoedmilieu voor vele kinderen in de voorschoolse periode en de schoolse periode. Recent wetenschappelijk onderzoek naar de Nederlandse en buitenlandse kinderopvang heeft ons meer geleerd over de pedagogische kwaliteit van de kinderopvang, de effecten van kinderopvang op de ontwikkeling van kinderen en de professionalisering van de sector.In dit boek vatten verschillende auteurs van de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam de laatste inzichten samen in dit groeiende onderzoeksterrein. Centrale thema's zijn: hoe meten we pedagogische kwaliteit; wat is de kwaliteit van kinderopvang voor baby's, peuters en kinderen in de basisschool; wat zijn de effecten van opvang op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling; en hoe kunnen we de kwaliteit van de kinderopvang verbeteren? De Nederlandse kinderopvang staat centraal in deze publicatie, maar wordt gepositioneerd ten opzichte van de kinderopvang in het buitenland. De bundel laat zo zien waar de Nederlandse kinderopvang nu staat en ook waar nog hiaten zijn in onze kennis.Het boek is bestemd voor studenten aan pedagogisch-educatieve beroepsopleidingen, studenten pedagogiek en ontwikkelingspsychologie aan universiteiten en diverse professionals in de kinderopvang, brede scholen en integrale kindcentra. Daarnaast is het interessant voor geïnteresseerde ouders en beleidsmakers.

Wil je het boek lezen?De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marleen Groeneveld. Lezen De Nederlandse kinderopvang in wetenschappelijk perspectief Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN