Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel

Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel - Jaap van der Stel | Tiliboo-afrobeat.com

...atie, ontwikkeling en herstel verduidelijkt ook hoe problemen in de ontwikkeling van zelfregulatie in het dagelijks leven manifest kunnen worden ... Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel door Jaap van der Stel ... . Het accent ligt op het verband tussen zelfregulatie en psychische problematiek. Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel 1e druk is een boek van Jaap van der Stel uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088502194 Zelfregulatie is datgene wat mensen tot mens maakt. Het betreft hun vermogen hun psychisch functioneren - in het bijzonder hun zelf - te kunnen be nvloeden. Zelfregulatie, ontwikkeling en herste ... Studystore | Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel, Stel ... ... . Het betreft hun vermogen hun psychisch functioneren - in het bijzonder hun zelf - te kunnen be nvloeden. Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel van Jaap van der Stel, 9789088502194 voor € 28,00 bij Boom Psychologie. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel verduidelijkt ook hoe problemen in de ontwikkeling van zelfregulatie in het ...

INFORMATIE

AUTEUR
Jaap van der Stel
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel.pdf

OMSCHRIJVING

Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel 1e druk is een boek van Jaap van der Stel uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088502194 Zelfregulatie is datgene wat mensen tot mens maakt. Het betreft hun vermogen hun psychisch functioneren - in het bijzonder hun zelf - te kunnen be nvloeden. Daardoor kunnen zij, samen met anderen, steeds complexere en verder weg liggende doelen bereiken. Zelfregulatie impliceert be nvloeding van cognitieve, emotionele en motivationele processen en de regulatie van het gedrag. Zelfregulatie ontwikkelt zich in fasen. Tot ver in de volwassenheid verwerven mensen op dit vlak nieuwe competenties. Als zij daarin gehinderd worden, bijvoorbeeld door sociaal isolement of beperking van hun autonomie, kunnen allerlei somatische, psychische en sociale problemen ontstaan. Bij de oplossing van deze problemen is steun van anderen vaak essentieel. De hulp leidt echter vaak pas tot opmerkelijk en duurzaam herstel als mensen geholpen worden het niveau van hun zelfregulatie te verhogen. Maar louter leunen op steun van anderen is niet voldoende. In zekere zin hebben mensen de sleutel in handen om hun problemen zelf op te lossen: het verbeteren, versterken of herstellen van de zelfregulatie doe je uiteindelijk zelf. Dit boek bespreekt de achtergronden van zelfregulatie vanuit biologisch, psychologisch en sociaal perspectief. Het eerste deel gaat in op de kenmerken van zelfregulatie. Het verduidelijkt hoe problemen in de ontwikkeling van zelfregulatie in het dagelijks leven manifest worden. Het tweede deel gaat in op de vraag of en hoe problemen met de zelfregulatie kunnen worden hersteld. Het accent ligt op wat mensen zelf daaraan kunnen bijdragen. Door de focus te leggen op zelfregulatie draagt dit boek bij aan de discussie over zaken als persoonlijk en maatschappelijk herstel, zelfmanagement, eigen kracht en het zelf regie nemen over de zorgverlening.

Wil je het boek lezen?Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jaap van der Stel. Lezen Zelfregulatie, ontwikkeling en herstel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN