Jan Terlouw

Jan Terlouw - Joep Boerboom | Tiliboo-afrobeat.com

... Terlouw had tijdens de oorlog noodgedwongen moeten stoppen met het volgen van onderwijs, en hervatte dit direct na de bevrijding ... Jan Terlouw | Boeken & Recensies | Hebban.nl ... . Hij ging naar de hbs aan het Christelijk Lyceum in Zwolle en vanaf 1946 aan het latere Marnix College in Ede, nadat hij met zijn familie naar Otterlo was verhuisd. Jan Terlouw is geboren op 15 november 1931 in Kamperveen, een dorpje in Overijssel. Hij trouwde met Alexandra van Hulst en zij kregen vier kinderen. Hij vertelde altijd zelf bedachte verhalen aan zijn kinderen. Jan Cornelis Terlouw (born 15 November 1931) is a retired Dutch p ... Jan Terlouw - Bi(bli)ografie - Schrijversinfo ... . Hij vertelde altijd zelf bedachte verhalen aan zijn kinderen. Jan Cornelis Terlouw (born 15 November 1931) is a retired Dutch politician and diplomat of the Democrats 66 (D66) party and physicist and author. Terlouw applied at the Utrecht University in June 1948 majoring in Physics and Mathematics and obtaining an Bachelor of Science and Bachelor of Mathematics d...

INFORMATIE

AUTEUR
Joep Boerboom
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Jan Terlouw.pdf

OMSCHRIJVING

'Terlouw ging problemen te lijf met argumenten, niet met partijpolitieke dogma's. Hij leek de vleesgeworden versie van zijn eigen jongensheld, de nuchtere probleemoplosser Stach in Koning van Katoren,' aldus de Volkskrant. Een biografie die leest als een waargebeurde roman.Jan Terlouws levensverhaal kent dan ook minstens zoveel spannende plotwendingen als zijn eigen boeken: voorbestemd tot een leven als kernfysicus ontwikkelde Terlouw zich in korte tijd tot succesvol jeugdboekenschrijver, fractieleider en het gezicht van D66. Het was geen loopbaan van louter hoogtepunten: zijn ministerschap in het kabinet-Van Agt werd een lijdensweg. Maar hij keerde sterk terug als commissaris van de Koningin in Gelderland, in een tijd dat die provincie door overstromingen werd bedreigd. Tot op de dag van vandaag is Terlouw nog zeer actief, als strijder voor het milieu en als schrijver.In deze biografie vertellen naast familieleden en collega-politici ook zijn boeken het verhaal van Terlouws veelzijdige leven. Hij blijkt treffende overeenkomsten te vertonen met de onbevangen en verantwoordelijke helden uit zijn boeken. Maar kun je ook te veel verantwoordelijkheid nemen?Joep Boerboom schreef eerder een portret over Neelie Kroes in De Nederlandse eurocommissarissen.

Wil je het boek lezen?Jan Terlouw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joep Boerboom. Lezen Jan Terlouw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN