Het Deelerwoud

Het Deelerwoud - Martien Frijns | Tiliboo-afrobeat.com

...eelerwoud is het aantal damherten de voorbije vijftien jaar sterk toegenomen ... Trage Tocht Deelerwoud - Wandelzoekpagina ... . Helaas is het aantal verkeersaanrijdingen ook verdubbeld en hebben buren in toenemende mate last van vraatschade. Daarom schiet Natuurmonumenten sinds vorig jaar weer een aantal dieren in de randen van het Deelerwoud. Dit jaar worden 198 damherten geschoten. In het Deelerwoud broeden karakteristieke vogels als roodborst-tapuit en veldleeuwerik, maar je kunt er ook roofvogels tegenkomen als de boomvalk, buizerd of wespendief. De raaf is inmiddels weer terug als broedvogel. Deze grote zwarte kraai-ac ... Wandelroute : Deelerwoud Lang (12,4 km) : Wandelen bij Deelen ... . De raaf is inmiddels weer terug als broedvogel. Deze grote zwarte kraai-achtigen herken je het gemakkelijkst aan het lage kró-kró-geluid. Het Deelerwoud is een Nederlands natuurgebied van 2380 hectare op de Veluwe in de provincie Gelderland.Het betreft een bos- en heidegebied ten noorden van Arnhem, preciezer aangeduid ten noordoosten van het dorpje Deelen, tussen het Nati...

INFORMATIE

AUTEUR
Martien Frijns
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
Het Deelerwoud.pdf

OMSCHRIJVING

Waar ontmoet je wilde dieren? Lees en bezoek Het Deelerwoud...In Het Deelerwoud - Wild en bijster land verkennen zeven mannen dit natuurgebied, dat midden op de Veluwe ligt. Natuurmonumenten verwierf het gebied in 1967 na een zeer succesvolle landelijke actie - een van de eerste grote publieksacties voor natuurbehoud in Nederland. Het Deelerwoud is een bijzonder gebied. Sinds 2001 worden hier de dam- en edelherten niet meer afgeschoten. Ruim tien jaar later geldt voor de wilde zwijnen hetzelfde. In dit prachtig geïllustreerde en leerzame boek wandelt de lezer mee met natuurbeheerder Machiel Bosch, filosoof Clemens Driessen en schrijver en natuurliefhebber Martien Frijns. Wat zien we, waarover horen we, waarover wordt er gedacht? De wandeltochten door het Deelerwoud roepen vragen op over onder andere 100%-wildgarantie, geluidshinder, lerend beheren, fauna versus flora, de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Oostvaardersplassen, charismatische relaties in de natuur, safari-joggen, de Hooglander en het Heck-rund, de raaf en de uil, rewilding en natuur in de oksels van de snelwegen. Maar ondertussen leert de lezer ook zeker twaalf soorten poep kennen.

Wil je het boek lezen?Het Deelerwoud in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martien Frijns. Lezen Het Deelerwoud Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN