Overgewicht en obesitas

Overgewicht en obesitas - Rob van Berkel | Tiliboo-afrobeat.com

...icht of obesitas. Het is het schrikbeeld voor velen ... 'Overgewicht moet vanuit de overheid aangepakt worden ... ... . Je hebt natuurlijk liever een gezond gewicht en een strak lijntje, maar een paar kilo's meer (of minder) kan meestal ook niet zoveel kwaad. Bij overgewicht en obesitas is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen. Om te bepalen wanneer er sprake is van een te hoog gewicht wordt de Body Mass Index (BMI) berekend. We spreken van overgewicht bij een BMI hoger dan 25kg/m2 en van obesitas bij een BMI hoger dan 30kg/m2. Obesitas (verwante en min of meer synonieme terme ... Overgewicht: oorzaken & wat aan te doen - Zorgwijzer ... . Obesitas (verwante en min of meer synonieme termen zijn overgewicht, zwaarlijvigheid, vetzucht, corpulentie, dikheid, en adipositas) is een medische aandoening waarbij zich zoveel lichaamsvet heeft opgehoopt dat dit een negatief effect kan hebben op de gezondheid. Dit kan leiden tot een kortere levensverwachting en/of meer gezondheidsproblemen. De autoriteiten beschouwen het dan ook als een ... Overgewicht en obesitas hebben op bijna al...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob van Berkel
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Overgewicht en obesitas.pdf

OMSCHRIJVING

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht of obesitas. Dit leidt niet alleen tot serieuze gezondheidsproblemen maar ook tot hoge zorgkosten. Inmiddels heeft het alarmerende vormen aangenomen en is iedereen op zoek naar DE oplossing. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Dieetboeken gaan als warme broodjes over de toonbank, het internet staat vol met ‘succesformules’ en televisieprogramma´s over afvalpogingen scoren uitzonderlijk goed. Meningen over de oorzaken, gevolgen en behandelingen spreken elkaar echter regelmatig tegen. Zelfs experts zijn het niet altijd met elkaar eens. Er is behoefte aan duidelijkheid. Dit boek geeft die duidelijkheid! Aan de hand van de wetenschap worden uiteenlopende kanten van misschien wel de grootste bedreiging van de moderne samenleving belicht, geanalyseerd en samengevat tot de kern. Na het lezen van het ruim 500 pagina’s tellende boekwerk is de lezer op de hoogte van de vele aspecten van overgewicht en obesitas. Deze kennis is onmisbaar voor een effectieve aanpak van het probleem en om feiten van fabels te onderscheiden. ‘Overgewicht en obesitas’ is dan ook een ‘must have’ voor gezondheidsprofessionals als diëtisten, voedingsdeskundigen, (huis)artsen en gewichtsconsulenten, maar ook voor mensen die zelf kampen met overgewicht.Rob van Berkel (1978) is diëtist en schrijver van artikelen over voeding en gezondheid. Zijn speciale aandacht gaat uit naar het obesitasprobleem en welke methoden wel en niet effectief zijn.

Wil je het boek lezen?Overgewicht en obesitas in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob van Berkel. Lezen Overgewicht en obesitas Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN